Populære sporter
All sport
Vis alt

Disse møter Hovland i WGC Matchplay: – Kunne ikke drømt om en bedre gruppe

Even Lübeck

Publisert 20/03/2023 klokken 18:29 GMT+1

Viktor Hovland bør ha gode muligheter for å ta seg videre fra gruppespillet i WGC Matchplay-turneringen den kommende uken i Texas, mener Discovery-eksperten.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Viktor Hovland skal møte Chris Kirk, Si Woo Kim og Matt Kuchar i gruppespillet i WGC Match Play-turneringen i Texas kommende helg. Det ble klart da oppsettet ble sluppet mandag. Hovland er i gruppe åtte.
– Det ser ut som en veldig fin gruppe for Viktor, jeg må si det. Jeg kunne ikke drømt om noen bedre gruppe enn det, sier en entusiastisk Discovery-ekspert Henrik Bjørnstad.
– Kirk vant for tre uker siden, så han har litt momentum og er i form. Kim kan være fantastisk bra eller helt off, men Kuchar er ganske seig og spiller stødig hele tiden. På papiret bør Viktor ha kontroll i denne gruppen.
picture

Hovland med hole-in-one: – For et sheriff-slag!

Kan møte verdesener i kvartfinale

Ut fra oppsettet ser man at vinneren av Hovland sin gruppe møter vinneren av gruppe 9 med Colin Morikawa, Victor Perez, Jason Day og Adam Svensson i en 8-delsfinale.
– Day har vært en av de store overraskelsene så langt i år. Han er stødig og har mye på gang nå og har imponert meg stort. Det står nok mellom Morikawa og Day, selv om Svensson også har vært god. Men fra dag til dag er stort sett alle jevngode uansett. Det blir tøffe kamper.
Vinneren av den 8-delsfinalen møter vinneren av 8-delsfinalen med vinneren av gruppe 1 i Scottie Scheffler, Davis Riley, Tom Kim og Alex Noren og vinneren av gruppe 16 i Sungjae Im, Maverick McNealy, Tommy Fleetwood og J.T. Poston, i en kvartfinale.
– Det er en veldig grei trekning for Viktor sin del. Han må jo uansett slå alle for å vinne, og han har uttalt selv at han elsker matchspill. Med formen hans nå ligger alt til rette for å utfordre om å være helt oppi der og kjempe om finalespill. Vi må få lov til å sette lista der, sier Bjørnstad.
picture

Hovland leverte fantomrunde: – Spilte ikke mitt beste

Slapp unna mange gode

Flere kanoner er på det andre sluttspilltreet og kan ikke støte på Hovland før en eventuell finale. Det er snakk om Jon Rahm, Rory McIlroy, Xander Schauffele, Will Zalatoris, Tony Finau og Matt Fitzpatrick.
Som følge av sin plassering på verdensrankingen (nummer ni), slapp nordmannen unna de aller største kanonene. Spillerne som er 1-16 på rankingen var seedet i den første trekningsbollen.
Matchplay-formatet fungerer slik at der om å vinne hvert hull, og laveste score gjennom hele runden spiller ikke inn.
picture

Hovland med imponerende redningsaksjon: – Se på dette her da!

Skuffet i fjor

WGC Matchplay starter allerede onsdag, og spilles på Austin Country Club i Texas. Gruppespillet varer frem til fredag, med en kamp daglig, før sluttspillet foregår på lørdag og søndag. Her spilles 8-dels- og kvartfinaler lørdag, mens semifinaler og finale går av stabelen søndag.
Hovland skal forsøke å revansjere fjorårets puljeexit i matchplay-turneringen i Austin denne uken. Hovland kommer inn i årets turnering etter at han endte på delt tredjeplass i The Players Championship tidligere i mars.
I fjor hadde Hovland en overkommelig gruppe, men tapte i omspill for Will Zalatoris og røk ut i puljespillet.
Verdensener Scottie Scheffler er regjerende mester i turneringen på «hjemmebane». 26-åringen fra New Jersey gikk gradene på Universitet i Texas, som ligger i Austin, før han slo gjennom blant den absolutte golfeliten.
picture

Hovland-slag forbløffer: – Pur magi!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame