Populære sporter
All sport
Vis alt

Marerittstart kostet dyrt – Hovland tapte åpningskampen

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 23/03/2023 klokken 00:04 GMT+1

Viktor Hovland var favoritt før åpningskampen i WGC Championships, men en elendig start skulle vise seg å bli skjebnesvanger.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Hovland fikk virkelig testet ferdighetene under onsdagens åpningskamp i WGC Championship. Amerikanske Matt Kuchar er en rutinert ringrev i matchplay. Han stod med 34 seire i formatet før oppgjøret mot nordmannen. Kun Tiger Woods har flere med sine 36.
Det skulle 25-åringen fra Ekeberg få merke på kroppen. Nordmannen fikk en fryktelig start på kampen, men hentet seg inn igjen halvveis.
Til tross for opphentingen, skulle amerikaneren ta hjem seieren etter en god avslutning. Kuchar kunne til slutt putte for seieren på det 17. hullet.
Torsdag møter Hovland Si Woo Kim på Austin Country Club. Kim slo Chris Kirk i sin åpningskamp.

Marerittåpning

Det startet på ingen måte optimalt for Viktor Hovland. Etter å ha funnet veien til green på to slag, skulle en rotete tre-putt sørge for at han havnet bakpå fra start.
Kuchar skulle fortsette å plukke poengene i starten. Amerikaneren fikk birdie på det andre hullet etter et strålende innspill. Samtidig måtte Hovland ta til takke med par.
2-0 skulle bli til 3-0 på det tredje hullet. Igjen skulle flere rotete slag fra nordmannen gi Kuchar gode arbeidsforhold, og veteranen takket og bukket.

Hentet seg inn

Etter en grusom start på kampen, skulle Hovland jobbe seg inn igjen. Etter uavgjort på det fjerde hullet, tok nordmannen to raske poeng på det femte og sjette hullet takket være to lekne birdier.
De to raske poengene var med på å stabilisere stillingen. Kuchar holdt seg poenget foran etter at spillerne brukte like mange slag på hull sju, åtte og ni.
På det tiende skulle dog Hovland komme seg à poeng med amerikaneren. Kuchar misset en putt fra halvannen meter for par, og Hovland kunne dermed innkassere poenget som sørget for utligning.

To raske i sekken

Men det virket ikke som om det vippet Kuchar av pinnen. Snarere tvert imot. Amerikaneren svarte med en spinnvill chipp fra 16 meter for birdie på det ellevte. Hovland trengte tre slag, og måtte dermed se at 44-åringen tok tilbake ledelsen.
Kuchar fortsatte å imponere i nærspillet. Han fulgte opp med en strøken chip tett på inn på green på det 12, og Kuchar kunne enkelt putte for birdie.
Samtidig ble det en to-putt for Hovland, som ikke klarte å finne veien til green på andreslaget. Par var ikke godt nok, og amerikaneren økte igjen ledelsen sin til to poeng.
Hovland reduserte umiddelbart på det 13. hullet, men en puttmiss fra to og en halv meter på det 16. hullet skulle igjen sørge for at avstanden økte til to poeng.
Dermed måtte Hovland ha poeng på de to siste hullene for å redde et halvt poeng i gruppespillet. Det klarte han ikke ettersom Kuchar igjen stakk av med poenget på det hull 17.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame