Populære sporter
All sport
Vis alt

Annerledes format venter for Hovland – dette er matchplay

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 22/03/2023 klokken 08:42 GMT+1

Denne uken skal Viktor Hovland spille i WGC Match Play. Der fungerer poengsystemet på en annen måte enn det golfpublikum er vant til å se på PGA-touren.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovland åpningskamp i Match Play-turneringen onsdag fra kl. 20.06 i vårt livesenter på Eurosport.no
I WGC Match Play heter formatet, som navnet tilsier, «matchplay». Det vil si at det er gruppespill og poeng som avgjør hvor lenge spillerne får være en del av turneringen.
Viktor Hovland er i gruppe med Matt Kuchar, Chris Kirk og Si Woo Kim. Han starter klokken 20:06 på Austin Country Club i Texas på onsdag mot amerikanske Kuchar.
I matchplay spilles det 18 hull som normalt, men det er mann mot mann. Spillerne får poeng for hvert hull de har vunnet og ingen poeng dersom de taper. Det vil si at dersom Hovland bruker tre slag på et hull og Kutchar bruker fire, vil nordmannen stikke av med ett poeng.
Dersom de bruker like mange slag, vil begge spillerne stå igjen med null poeng. Spillet foregår fram til det ikke lenger er mulighet for motstanderen tar igjen den andre spilleren.
Dermed kan runden være ferdigspilt etter ti hull dersom den ene spilleren har fått poenget på de ti første hullene.
Står det derimot likt etter 18 hull, vil spillerne dele matchen. Dette gjelder kun i gruppespillet, og spillerne vil i så fall bli tildelt et halvt poeng hver. Ved seier etter ferdigspilt runde får spilleren ett poeng, og tap gir naturlig nok ingen.
Spilleren som sitter igjen med mest poeng i hver gruppe går videre til sluttspill. Står det likt mellom to eller flere spillere etter at alle fire har møtt hverandre i gruppespillet, avgjøres det ved et normalt sluttspill.
Gruppespillet starter på onsdag og varer fram til fredag. Sluttspillet starter opp på lørdag med åttedels- og kvarfinaler. Semifinalene og finalen spilles på søndag.
Viktor Hovland skuffet i fjor da han røk ut av gruppespillet etter omspill mot Will Zalatoris. Siden nordmannen tok steget opp på proffnivå har han vunnet spilt sju singlekamper i et matchplay-format.
Seks av de i WGC Match Play i 2021 og i 2022, samt én i Ryder Cup-debuten i 2021. Han står med tre seire, tre tap og en «halved» eller uavgjort om du vil.
Verdensener Scottie Scheffler er regjerende mester i turneringen.
  • Følg Viktor Hovland åpningskamp i Match Play-turneringen onsdag fra kl. 20.06 i vårt livesenter på Eurosport.no
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame