Etter et realt hardkjør siden starten av februar med fem turneringer på seks tilgjengelige uker, inkludert en tur/retur Saudi-Arabia, fikk Viktor Hovland en etterlengtet friuke før denne ukens WGC Matchplay-turnering.
For etter å ha uttalt at han «gledet seg til å komme hjem og slappe av litt» etter å ha misset cuten i The Players for halvannen uke tilbake, som ble Hovlands andre turnering på rad (etter 49. plassen i Arnold Palmer Invitational) under sitt sedvanlige stabile toppnivå, innrømmer 23-åringen at han var sliten både fysisk og mentalt.
WGC - Dell Technologies Match Play
Hovland fant tilbake til storspillet: – Dette var deilig!
26/03/2021 PÅ 19:44
– Det ble kanskje litt for mye. Jeg presset på, og burde kanskje holdt igjen litt mer. Men det er fort gjort når man er midt oppi det og inne i en god stim, sier Hovland etter å ha fått seg en friuke hjemme i Oklahoma.
For etter fire strake topp seks-plasseringer (inkludert to andreplasser) siden starten på februar, falt Hovland ned på «menneskelig» nivå i de to Florida-turneringene før pausen.
– Det blir ekstra tøft når man i tillegg til konkurranser skal jobbe med ting utenom som man ønsker å forbedre. Det blir en utfordring å få det til å gå opp med tanke på å få nok søvn og hvile i tillegg. Det merket jeg mot slutten av perioden, og er noe jeg tar med meg videre, sier Hovland.
For nå har den norske golfstjernen prøvd å lade batteriene så godt som mulig på hjemmebane.
– Jeg har ikke gjort veldig mye, for å være ærlig. En uke går veldig fort. Ofte litt FOR fort, innrømmer Hovland.
Men likevel er han ikke bekymret for at det skal være noe i veien med formen denne uken.
– Jeg føler meg bra og er klar for å slå tilbake. I tillegg er jo Matchplay et turneringsformat jeg liker godt, så nå gleder jeg meg bare til å komme tilbake igjen.
WGC Matchplay starter allerede onsdag med gruppespill. Ønsker du en rask innføring i hvordan Matchplay-formatet fungerer, sjekk denne.
WGC - Dell Technologies Match Play
Peker på lei Hovland-trend etter tidlig exit: – Ikke i nærheten
25/03/2021 PÅ 20:34
WGC - Dell Technologies Match Play
Åpningssmell for Hovland: – Dette var skuffende
24/03/2021 PÅ 20:14