Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland fant tilbake til storspillet: – Dette var deilig!

Espen Blaker

Oppdatert 26/03/2021 klokken 20:57 GMT+1

Selv om han allerede var ute av turneringen, avsluttet Viktor Hovland WGC Matchplay på mesterlig vis.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

Med tap for både Kevin Streelman og Bernd Wiesberger hadde ikke Hovland mulighet til å avansere i WGC Matchplay, men det hindret ikke nordmannen fra å finne frem spillehumøret på dag tre i Texas.
For i møtet med ubeseirede Abraham Ancer viste 23-åringen omsider frem storspillet som har gitt ham det ene toppresultatet etter det andre i månedene før og etter jul.
Etter fem birdies på de siste ni hullene gikk Hovland fra å ligge tre hull under til å vinne matchen med ett.
– En herlig runde og en herlig match. En super prestasjon av Viktor, og spesielt de siste 9 hullene er kruttsterke. Bra fra tee, bra inn mot green, bra rundt green de svært få gangene den delen av spillet måtte i aksjon og herlig å se noen putter rulle i også. Dette var deilig!, utbrøt Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Det så mørkt ut da Ancer gjorde tre strake birdies fra hull 8-10 og var tre hull opp i matchen, men så startet Hovland en sluttspurt det luktet svidd av. En birdie på par tre-hullet 12 ble etterfulgt av en eagle på det neste etter en lang putt.
Ancer gikk opp i to hulls ledelse på hull 13 etter at Hovland slo i vannet, men nordmannen ga seg ikke. Etter å ha delt hull 14 vant Hovland tre hull på rad etter birdies på både 15, 16 og 17. Etter å ha delt hull 18 kunne han innkassere seieren.
– Seks under par på 18 hull måtte til for å vinne. Dette var herlig å se. Viktor fikk endelig vist seg frem som den spilleren vi har lært å kjenne, sier Thorp.
Prestasjonen var også en etterlengtet bekreftelse før The Masters som starter om under to uker.
– Nå gjelder det å trene og lade opp til ett av årets definitive høydepunkt. Denne runden øker jo definitivt optimismen frem mot Masters!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame