• Se Kristoffer Ventura i Corales Puntacana Championship fra torsdag kl. 15:00 på GOLFTV. Få tilgang her!
Viktor Hovland var klar favoritt i sin åpningsmatch mot Kevin Streelman i WGC Matchplay-turneringen i Texas, men på en dag der så og si ingenting stemte for den norske golfstjernen måtte han gi tapt med to hull igjen å spille.
Etter en birdie på hull 16 var Streelman fire hull opp, og dermed hadde ikke Hovland mulighet til å ta igjen amerikaneren.
WGC - Dell Technologies Match Play
Hovland fant tilbake til storspillet: – Dette var deilig!
26/03/2021 KLOKKEN 19:44
– Dette var en skuffende start, og jeg tror nok ikke Viktor er særlig fornøyd med den prestasjonen selv heller, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Etter en ukes pause var forventningene store til at Hovland ville finne tilbake til formen som skaffet ham toppresultater på rekke og rad i februar, men med kun én birdie totalt på runden kom 23-åringen aldri skikkelig i gang ute på Austin Country Club i Texas.
Streelman spilte ikke noe særlig god golf han heller, men skaffet seg tidlig en to hulls ledelse som han holdt helt til avgjørelsen falt på hull 16.
– Ett slag over par etter 16 hull holder rett og slett ikke, og han taper fullt fortjent. Streelman gjør ingenting ekstraordinært, men får en tidlig ledelse og spiller stabilt derfra og inn. Dessverre makter heller ikke Viktor og legge noe form for press på amerikaneren, som da vinner relativt komfortabelt, sier Thorp.
I den andre matchen i Hovlands gruppe vant mexicanske Abraham Ancer mot østerrikeren Bernd Wiesberger. Dermed er Hovland sannsynligvis nødt til å slå Wiesberger torsdag.
– Nå blir det et «mountain to climb». Alt fokus må legges på å vinne de to gjenværende matchene og krysse fingrene for at andre resultater går riktig vei, sier Thorp, og fortsetter:
– Det er litt av ulempen med tap i første match: da mister man kontroll over sin egen skjebne og blir avhengig av at andre resultater må gå sin vei i tillegg til at det er absolutt null rom for flere feilskjær.
Mange jublet nok da de så gruppen Hovland var trukket i foran denne ukens turnering. Men onsdagens åpningsmatch viste at man ikke kan ta noen ting på forskudd i kamp med verdenseliten.
– Det finnes jo ingen lette matcher i et felt med 64 beste i verden. Er man litt off, som Viktor var i dag, kan man ryke på en smell mot samtlige, fastslår Thorp.
Hovland møter Wiesberger 17:42 torsdag. Runden kan du følge i vårt livesenter, slag for slag.
WGC - Dell Technologies Match Play
Peker på lei Hovland-trend etter tidlig exit: – Ikke i nærheten
25/03/2021 KLOKKEN 20:34
WGC - Dell Technologies Match Play
Tallene som gir Hovland-fans vann i munnen: – Ganske drøyt
24/03/2021 KLOKKEN 14:03