• Se Kristoffer Ventura i Corales Puntacana Championshippå GOLFTV fra torsdag-søndag. Få tilgang her!
Denne uken er det duket for WGC – Dell Technologies Matchplay, en turnering ulik noen annen på PGA Touren.
For der det vanligvis spilles alle mot alle, handler det nå om mann mot mann.
WGC - Dell Technologies Match Play
Hovland fant tilbake til storspillet: – Dette var deilig!
26/03/2021 KLOKKEN 19:44
De 64 høyest rangerte spillerne på verdensrankingen ble mandag ettermiddag delt inn i 16 grupper med fire spillere i hver.
Viktor Hovland, som er ansett som en av verdens beste spillere i Matchplay-formatet, møter Abraham Ancer, Bernd Wiesberger og Kevin Streelman.
– Det er jo ingen lette matcher her, men hvis man skal kunne kalle noe en drømmetrekning så er vel dette tilfellet, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Se hele trekningen nederst i saken!
– Det er spillere han har et mye høyere toppnivå enn, og spillere som ikke har mye Matchplay-erfaring. Og når vi vet at Viktor er en såpass god match-spiller... Han er den klart sterkeste, også formmessig. De andre skjelver nok litt og vil tenke at dette blir tøft. Hadde jeg vært Viktor, hadde jeg tenkt at «dette skal jeg ta», fortsetter Thorp.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Fikk fullstendig panikk av Hovlands manøver: – Nei, nei, nei!

Kan møte storkanoner i åttedels- og kvartfinale

Skulle Hovland avansere, kan nordmannen måtte belage seg på potensielt langt tøffere motstand i åttedels- og kvartfinaler.
I åttedelsfinalen venter fort fjerdeseedede Collin Morikawa, mens nordmannen i en kvartfinale kan møte femteseedede Bryson DeChambeau.
– Jeg synes han har havnet på en fin side i trekningen. Et så tidlig møte med Morikawa kan bli fyrverkeri. Med full klaff kan han møte Dustin Johnson i en eventuell semfiinale, sier Thorp.
Verdensener Johnson er i Thorps øyne den aller største favoritten.
– Han skiller seg ut av de førsteseedede. Han er «the man to beat». Patrick Reed ville jeg ikke møtt, heller. Og han har også en ålreit trekning. Nå havnet jo Justin Thomas i en knalltøff gruppe, men han blir hard å ta. Jordan Spieth på hjemmebane i Texas skal man heller ikke utelukke.
Men Matchplay-spesialist Hovland er også blant Eurosport-ekspertens heteste navn.
– Viktor holder jeg høyt, høyt oppe. Jeg ble ikke mindre optimistisk etter trekningen, sier Thorp.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Brøt ut i latter av Hovlands vanvittige redningsaksjon

Slik fungerer Matchplay

I matchplay spilles det 18 hull, mann mot mann. En spiller får ett poeng for hver vunnet match (hull) og null for hver tapte. Deler man hullet (får like mange slag), får begge spillere null poeng.
Slik fortsetter spillet gjennom runden frem til det er kåret en vinner. Matchen er avgjort når en spiller har nok poeng til at han ikke kan bli tatt igjen av motstanderen.
Eksempel: Det er spilt 14 hull. Spiller A har vunnet 7 hull, spiller B har vunnet 2 hull (dvs at 5 hull er delt). Da er spiller A fem poeng opp med fire hull igjen, og har vunnet matchen da spiller B ikke kan ta han igjen (kan maks få fire poeng).
Står det likt etter 18 hull, så deler man matchen (dette gjelder kun i gruppespillet). Du får ett poeng ved seier, et halvt poeng ved uavgjort og null poeng ved tap.
Spilleren i hver gruppe med høyest antall poeng etter gruppespillet (tre matcher), går videre. Står det likt mellom to eller flere spillere om gruppeseieren, avgjøres det ved et normalt omspill (hull for hull) hvem som går videre.
Gruppespillet varer fra onsdag til fredag. Deretter venter sluttspillet gjennom helgen, men åttedels- og kvartfinaler lørdag, samt semifinaler og finale søndag.
Her er alle gruppene og sluttspillstreet i turneringen:
WGC - Dell Technologies Match Play
Peker på lei Hovland-trend etter tidlig exit: – Ikke i nærheten
25/03/2021 KLOKKEN 20:34
WGC - Dell Technologies Match Play
Åpningssmell for Hovland: – Dette var skuffende
24/03/2021 KLOKKEN 20:14