Hovland selv er forberedt på både buing og høyt desibelnivå når han pegger opp på hull 16 denne uken.
– Det er jo et annet trykk, det er det jo, men jeg er ikke helt fremmed for å spille foran publikum. Jeg tror Ryder Cup var en veldig god opplevelse for å være litt mer forberedt til det her. På det 16. så kan du bli buet og det kan bli litt drama her og der. Jeg vet ihvertfall hva jeg kan forvente denne uken. Jeg må egentlig bare prøve å fokusere på mitt eget spill og ha det gøy, også tar vi det derfra. Jeg er ikke like nervøs som jeg var for to år siden, så det blir moro, forteller Hovland til Discovery på pressekonferansen i forkant av turneringen.
Waste Management Phoenix Open
Kastet skjorta på «publikumshullet»: – Nå er vi i gang her!
13/02/2022 PÅ 20:15

Gjenforent

Denne uken er også caddie Shay Knight tilbake på bagen for den ferske verdenstreeren. Australieren måtte se Hovland vinne i Dubai i slutten av januar fra sofaen da han ble satt ut med korona. Nordmannen er glad for ha sin faste caddie tilbake og innrømmer at han lært å sette enda større pris på Knights jobb etter han måtte klare seg uten han i to turneringer.
– Jeg fikk ikke pratet med han før etter ett par dager etter jeg kom tilbake til Oklahoma. Det var veldig, veldig hektisk den kvelden i Dubai og reisen tilbake til USA. Også tok noen dager før jeg var fin igjen i kroppen. Han var jo selvfølgelig veldig glad for at det gikk så bra, samtidig som at det var kjipt at han ikke fikk tatt turen. Han hadde veldig lyst til å være der.
– Det hjalp meg å sette ekstra stor pris på den jobben han gjør. Selv om Peter Kaensche gjorde en veldig bra jobb i Dubai. Så hadde jeg jo agenten min på bagen i Abu Dhabi, han gjorde en fin jobb han og, men der var jeg veldig avhengig av gjøre mer selv. Men jeg og Shay vi har veldig god kjemi sammen og jeg setter veldig stor pris på alt han gjør, forteller Hovland til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland om hjelpen fra «storebroren»: – Jeg setter veldig pris på ham

Blant favorittene

Nordmannen spilte den samme turneringen tilbake i 2020. Da ble det bare to dager med spill etter at han misset cuten.
Tre uker senere tok han sin første proffseier. Da han vant Puerto Rico Open.
Da han misset cuten tilbake i 2020 var 24-åringen ranket som nummer 98 i verden, to år senere kommer han inn i samme turnering som verdenstreer og en av de største favorittene til å vinne.
– Du håper alltid før en turnering. Du sier til deg selv at hvis du spiller bra så har du en sjanse til å vinne, og det er jo det du har lyst til. Selv om jeg har spilt bra de siste ukene, så kan man ikke ta noe for gitt og man startet på nytt hver uke, forteller Hovland før han fortsetter:
– Av og til så får man et slag i tryne. Skjer det så skjer det, men da handler det om å være litt tålmodig og ikke sette alt for høye forventinger til meg selv.

Eksperimenterer

Selv om Hovland har vunnet tre av de siste fem turneringene han har stilt opp i, så betyr ikke det at han ikke ser etter nye ting for å forbedre spillet enda mer.
– Denne uken eksperimenterer vi med en annen 3-wood og jeg har også endret litt på skaftet på driveren. Jeg har slitt med litt for lite spinn med driveren. Så den er litt vanskelig å kontrollere til tider. Jeg får en liten høyremiss når spinnen blir så lav.
Men han forteller også at han er litt forsiktig med å endre for mye på en gang, spesielt når ting fungerer ganske bra, som det har gjort i de siste turneingene.
– Men ting kan endres fra uke til uke, så neste uke kan det hende at jeg ikke har det problemet med driveren. Det er litt sånne ting som man må passe på da. Man kan spille veldig bra, men så kan det være en turnering hvor det er mye vind, og da må man justere seg tilbake igjen til neste turnering. Jeg stoler veldig mye på det jeg driver med, så det handler ikke om å endre alt for mye, forteller Hovland.
Hovland slår ut 16:00 torsdag og 20:25 fredag. Han spiller sammen med Jordan Spieth og Xander Schauffele.
Trioen er valgt ut som utvalgt gruppe og kan følges slag for salg i en egen sending på GOLFTV.
Waste Management Phoenix Open
Utrolig Hole in One fra Sam Ryder
12/02/2022 PÅ 23:26
Waste Management Phoenix Open
Med kniven på strupen raknet alt for Hovland: – Viser at han er menneskelig
12/02/2022 PÅ 02:28