• Følg med de siste dagene av Waste Management Phoenix Open direkte på discovery+!
Da Viktor Hovland stilte til start av andre runden sin i Phoenix Open, hadde den unge nordmannen fra Drøbak et stykke arbeid å gjøre.
Han lå på +1 etter første runden og med fine forhold i Phoenix så visste han at han måtte prestere for å kommer seg videre i turneringen.
Waste Management Phoenix Open
Hovland ble buet på på hull 16 – endte ett slag over par
10/02/2022 PÅ 19:57

Bra start

Det begynte bra og, etter åtte hull så hadde han beveget seg opp til -1 etter to sterke birdies. Slagene var fine, han hadde birdiesjanser på flere.
Og han smilte.
Smilet ble enda større da han senket birdieputten på hull 10 og kom seg innenfor cutgrensa på -2.
Men alle runder golf kan være stormfulle og resultater kan endre seg raskt. Dette fikk vi beviset på.
Han måtte jobbe mye på de neste hullene og klarte å redde par etter dårlige slag på hull 11, 12 og 13.
Så kom nedturen.
På hull 15 slo han til med en løs drive som endte i roughen. De neste to slagene var begge litt korte, og han endte opp med en bogey etter en to-putt. De var en skuffelse, men ingen kunne hatt sett for seg hva som skulle skje på det neste hullet.
Saken fortsetter etter saken. Se hva som skjedde på hull 15:

Fryktelig dobbeltfeil av Hovland: – Nå er det helt krise

På det første slaget så sendte Hovland ballen langt ut til venstre og endte opp i vannet.
Han tok et dropp.
På det tredje slaget traff han dårlig, og sendte ballen direkte over fairway og rett i vannet på andre siden av fairwayen.
Han tok nok et dropp.
Det femte slaget var et steg i riktig retning, men ballen traff green hardt og rullet langt. Til slutt rullet den videre ned i sanden.
– We still love you «Vik», ropte en fra publikum.
Det sjette slaget, ut av bunkeren, rullet langt ned på green og det syvende, hans første putt på hullet, var altfor svakt og endte opp om lag to meter fra hullet.
Til slutt klarte han å fullføre hullet med en fin putt på sitt åttende slag.
Men skaden var allerede gjort. Det ble en triple bogey og Hovland falt ned til +2.
Det ble litt bedre på det neste hullet med en veldig fin birdie og han klatret tilbake til +1. Men med bare to hull igjen så trengte han et mirakel for å komme seg tilbake over cutgrensa.
På hull 17 så kom nesten dette mirakelet. Hullet er det eneste par 4 som har hatt Hole-in-One i PGAs historie og Viktor gjøre sitt aller beste å lage enda mer historie.
En enorm drive så veldig bra i luften men tok et dårlig sprett ut til venstre for green. Det var en veldig god birdiesjanse, men etter to bom på eagle og birdiesjansene, ble det par.
Etter denne paren så hadde han ikke matematisk sjanse til å komme seg over cutgrensa og dermed var han ute av turnerningen.
Han avsluttet runden sin med en bogey og endte på en delt 100 plass på +2.

– Historisk Hovland-smell

– Det er en historisk Hovland-smell. Men det viser at han er menneskelig han også. Det går fint, vi er ikke veldig bekymret, men skulle gjerne hatt han med de siste dagene, sier Discovery-kommentator Per Haugsrud.
Dette er første gangen nordmannen har misset cuten denne sesongen og hvis man ikke inkluderer US Open, hvor han trakk seg etter en øyeskade, så har han ikke misset cuten til en turnering på nesten ett år (Players Championship i mars 2021).
– Han misset riktignok også i US Open, men da trakk han seg fordi han fikk en hel bunker i det ene øyet, påpekte Haugsrud.
– Det er en del av spillet dette her, dessverre, istemmer ekspertkollega Henrik Bjørnstad.
Sett denne?

En legende takket av: – Snowboard har vært livet mitt

Waste Management Phoenix Open
Hovland misset enkel birdie – det lot seg høre på tribunen
10/02/2022 PÅ 19:29
PGA Championship
– Han spilte en fantastisk runde
09/11/2018 PÅ 19:02