• Se Viktor Hovland i Valspar Championship fra torsdag 19:00 på GOLFTV. Få tilgang her!
PALM HARBOR, FLORIDA (Discovery):
– Viktor er fantastisk!
Valspar Championship
Hovland med personlig rekord på verdensrankingen
03/05/2021 KLOKKEN 06:08
Regjerende mester Paul Casey lyser opp når nordmannens navn nevnes i intervjuet med Discovery før denne ukens Valspar Championship.
Faktisk er ikke bare Casey regjerende mester – briten har vunnet de to siste utgavene av turneringen på Innisbrook Resort i Florida.
– Først og fremst: golfferdighetene hans er allerede verdensklasse. Han er allerede en superstjerne på PGA Touren og i golfverdenen. Han kommer bare til å bli bedre, og vinne store turneringer, sier 43-åringen som for øyeblikket er rangert som verdens 20. beste golfspiller – fem plasser bak Hovland.
Se Casey snakke om Hovland her (saken fortsetter under):

Her avslører PGA-stjernen sitt Hovland-ønske

– Alle som henger rundt Viktor vet hva jeg snakker om

Men det er likevel ikke Hovlands fysiske ferdigheter som imponerer Casey mest.
– Det jeg synes er mest imponerende er hvor moden han virker å være for alderen. Alle som henger rundt ham vet hva jeg snakker om. Han har en herlig tilnærming til golfen og livet generelt.
Og det er Casey langt ifra alene om å mene.
Tilbake i høsten 2019, når Hovland nettopp hadde startet livet som proff, snakket flere av de største stjernene varmt om Hovlands mentale egenskaper.
En av de var Padraig Harrington – som tilfeldigvis er kaptein for Europas Ryder Cup-lag i årets versjon av turneringen.
– Han er virkelig sterk mentalt. Jeg liker innstillingen, han har noe alle ville elske å ha. Han er fryktløs og koser seg på banen, han blir ikke satt ut av hvor stort dette er, sa Harrington til Discovery den gangen.
Se Hovland og Ventura etter forrige ukes Zurich Classic her (saken fortsetter under):

Slik forklarer de mareritt-runden: – En gøy uke uansett

Ryder Cup-bønn

Og uten at man trenger å nevne Ryder Cup en gang, kommet det fra Casey:
– Viktor er en av de jeg ville elsket å spille sammen med i Ryder Cup. Det er en del diskusjoner internt mellom kapteinen og spillerne, og jeg har allerede sagt at om jeg kommer med, vil jeg svært gjerne spille med Viktor. Jeg tror vi kunne utgjort et veldig bra team...jeg tror det gjelder uansett hvem han spiller med, for å være ærlig.
Casey og Hovland innehar for øyeblikket de to siste direkte plassene som gir automatisk deltakelse. Og i likhet med Ian Poulter, er Casey sikker i sin sak om nordmannen skulle havne utenfor en direkte kvalik-plass når vi skriver slutten av september.
–Han kommer definitivt til å være på laget, og han kommer til å bli en rockestjerne!
Ryder Cup, som er blant Hovlands store mål denne sesongen, spilles 24. til 26. september på Whistling Straits i Wisconsin, USA. Turneringen er en den mest prestisjetunge duellen i golfsporten mellom Europa og USA. Skulle Hovland havne utenfor de åtte direkte kvalik-plassene, kan han fortsatt komme med på laget via ett av tre wildcards som kapteinen selv velger.
Valspar Championship
Hovland etter kanonavslutningen: – Deilig!
02/05/2021 KLOKKEN 21:44
Valspar Championship
Mesterlig Hovland-klatring – inn på topp 3
02/05/2021 KLOKKEN 21:02