Vår norske golfstjerne var faktisk ikke langt unna å blande seg helt inn i kampen om turneringsseier i USAs sørligste stat, med en bogey-fri runde fram til det nest siste hullet. Da lå han nemlig på -7, før han datt ned på -6 igjen etter å ha bommet på en putt fra halvannen meter. Det endte dermed med en runde på 65 slag.
Starten på dagen la grunnlaget for oppturen. Viktor Hovland presterte like gjerne å spille fire birdier av fem mulige (!) på de første hullene. Det ga han et glimrende utgangspunkt til å klatre på listene på den siste dagen i Valspar-turneringen i Florida.
Valspar Championship
Hovland med personlig rekord på verdensrankingen
03/05/2021 KLOKKEN 06:08
– Vi kunne ikke drømt om en bedre start på denne runden, utbrøt ekspertkommentator Henrik Bjørnstad etter kanonstarten til Ekeberg-gutten.
Ellers ble det birdie også på hull 9. Rundt midtveis i runden stanget det litt ut. Blant annet slo han ut i skogen på hull 10, før han deretter med dårlig vinkel slo over green. Han klarte å redde inn til par (5) og kjempet videre. Da gjorde det godt med nok en birdie, denne gangen på hull 14.
Og bedre skulle det bli. Birdie på hull 16 gjorde seg i høyeste grad.
– Det er så herlig det hodet hans. Han vil så mye, ropte kommentator Per Haugsrud på sending.
– Vi håpet på en Hovland-søndag. Og hva er det vi får?
– Det er helt rått det han leverer!
Det energiske kommentatorparet til Discovery var mildt sagt fornøyde med 23-åringens klatring.
Da hull 16-birdien var et faktum, etter at Hovland puttet fra fem-seks meter, brøt publikum ut i jubel i Florida over en av PGA-sirkusets store favoritter.
I tillegg var nordmannen den desidert beste spilleren i feltet på søndagen. Kun forspranget til ledende Bradley og Burns gjorde at Hovland ikke blandet seg inn i kampen om seier tidligere på søndagen.
Nordmannen forutså formen allerede lørdag kveld:

Hovland øyner topplassering: – Kjennes bedre og bedre ut

Valspar Championship
Hovland etter kanonavslutningen: – Deilig!
02/05/2021 KLOKKEN 21:44
Valspar Championship
Hovland øyner topplassering: – Kjennes bedre og bedre ut
01/05/2021 KLOKKEN 20:36