Det ble en dag på det jevne for Viktor Hovland, som ikke spilte opp mot sitt beste i Valspar-turneringen i Florida lørdag kveld. To bogeyer irriterte nok nordmannen, men en god avslutningen med birdie etter en chip opp på green og i hullet, gjør at godfølelsen trolig kom litt tilbake helt på tampen av lørdagens runde.
Dermed endte han runden på 12. plass, med -3. Det er et godt stykke opp til ledende Sam Burns.
Valspar Championship
Hovland med personlig rekord på verdensrankingen
03/05/2021 KLOKKEN 06:08
Vår andre nordmann, Kristoffer Ventura, misset for øvrig cuten fredag og spilte dermed ikke turneringen lørdag kveld norsk tid.
Slik oppsummerte Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad det:
– Viktor har spilt nydelig golf og fikk drømmestarten med birdier på hull 1, 3 og 5. Han ga seg selv birdiemuligheter ofte, men fikk en bogey på det niende hullet. Det gjorde han nok frustrert, men selve golfen han spilte var fin, sa han på sending.
Hovland spilte altså alle hullene på par, med unntak av 1, 3, 5, 15 og 18 som endte med birdie. Den sure bogeyen kom først på hull 9. Så klarte han å stabilisere seg noe igjen, før en ny bogey dessverre var faktum etter hull 17.
Totalt sett over 18 hull, sløste nok vårt norske håp bort noen gode muligheter til å spille seg oppover.
– Han hadde birdiemuligheter på en rekke hull som endte med par, konstanterte kommentator Per Haugsrud.
Søndag avgjøres Valspar-turneringen, og da får Hovland en siste mulighet til å spille seg oppover på listene. Det kan bli viktig både når det kommer til pengepremier og FedEx-poeng i totalsammedraget. Hovland ligger på en syvendeplass sammenlagt.
Så du denne?

Her får Hovland se den foreslåtte looken: – Skjer ikke!

Valspar Championship
Hovland etter kanonavslutningen: – Deilig!
02/05/2021 KLOKKEN 21:44
Valspar Championship
Mesterlig Hovland-klatring – inn på topp 3
02/05/2021 KLOKKEN 21:02