• Se Viktor Hovland i Travelers Championship på GOLFTV fra 13.45 fredag. Få tilgang her!
Med en 63-runde og -7 er Hovland på andreplass etter første dag i Connecticut, tre slag bak lederen Mackenzie Hughes.
Hovland lå lenge plassert midt i feltet, men på de siste sju hullene tok det virkelig fyr. Hovland gjorde fire birdies og en spektakulær eagle fra hull 12 til 18.
Travelers Championship
Hovland: – Jeg slo bedre enn på lenge, men puttene ville ikke i
28/06/2020 KLOKKEN 22:51
– Jeg spilte ganske bra ledende opp til det. Jeg fikk en god start, men misset en del greener og det ble ikke så mange birdie-muligheter på de første 11 hullene. Så gjorde jeg en veldig fin birdie på 12, og slo en veldig bra 3 wood inn på hull 13 for eagle. Da var jeg litt i gang og klarte gjøre et par birdies inn, så jeg ligger bra til, sa Hovland til Eurosport etter runden.
22-åringen måtte tåle en lei bogey på hull 17, men slo tilbake på dagens siste hull.
– Etter å ha vært sju under etter 15 slår jeg et elendig slag på hull 17 og ga en tilbake der. Det var ikke helt ideelt, men da var det ekstra deilig å slå tilbake på 18, sa Hovland.
Se intervju med Hovland etter runden her (saken fortsetter under):

Hovland etter knallstarten: – Det fløt veldig bra på siste ni

22-åringen var i praktslag og spesielt innspillene var av ypperste verdensklasse omtrent hele dagen gjennom. Han åpnet med to birdies på de tre første hullene før han måtte tåle en bogey på det femte. Men Hovland slo tilbake med en umiddelbar birdie og rundet de første ni hullene på -2.
Det var også status før det 12. hullet, men så begynte moroa. En birdie på hull 13 ble etterfulgt av en eagle på 14, etter et av de mest spektakulære slagene i Hovlands PGA-karriere.
Fra 260 yards, rundt 235 meter, smalt Hovland til og landet en liten meter fra pinnen.
– Se på gutten da. Det er gåsehud!, utbrøt Eurosports kommentatorer Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud.
Se slaget her:

Se Hovlands elleville slag: – Det er gåsehud!

– Det er et sånt slag når man treffer perfekt med lengden. Det er så deilig å klare. Rett og slett et fantastisk slag, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Hovland fulgte opp med to strake birdies på hull 14 og 15, før han måtte tåle rundens andre bogey på 17. Men igjen slo nordmannen tilbake og gjorde dagens niende birdie på det 18. og siste hullet.
– Jeg synes Viktor får mye ut av sine første ni hull, det var egentlig bare tre gode birdie-muligheter, og de tok han. Og når han først kommer ut på siste ni, florerer plutselig mulighetene. De siste ni er fantastiske, sier Thorp.
Allerede fredag 07.45 lokal tid (13.45 norsk tid) går Hovland løs på sin andre runde. Det tror Thorp er en fordel.
– Jeg synes det er bra han skal ut tidlig i morgen, da får han med seg det gode momentumet fra de siste ni i dag og fortsette der han slapp. Det virker som han er på plass. De små glippene påvirker han ikke, og spillet blir bedre og bedre. Han gir seg enda bedre muligheter, og tar vare på de fleste. Alle piler peker riktig vei.
– Kan han vinne turneringen?
– Selvfølgelig kan han det, sier Thorp.
Travelers Championship
Ny knallturnering av Hovland – i rute til å passere «magisk» grense
28/06/2020 KLOKKEN 21:04
Travelers Championship
Hovland klarte ikke følge opp den forrykende åpningsrunden
26/06/2020 KLOKKEN 16:32