Det så ut til å bli en skikkelig Hovland-søndag av beste merke, men en litt ruskete avslutning gjorde at det ikke ble en plassering helt der oppe.
Likevel, -13 totalt og en foreløpig 12. plass gjør at Viktor Hovland er i rute til å passere den «magiske» grensen – mandag blir han den første norske herregolferen gjennom tidene som er inne blant topp 50 på verdensrankingen.
Travelers Championship
Hovland: – Jeg slo bedre enn på lenge, men puttene ville ikke i
28/06/2020 KLOKKEN 22:51
Sent søndag kveld bekreftet verdensranking-orakelet «Nosferatu» på Twitter at Hovland nå er inne i topp 50:
Å komme seg innenfor topp 50 betyr at Hovland nå automatisk vil få innpass i alle major-turneringer, samt at det styrker sjansene hans betraktelig for en plass på Europas Ryder Cup-lag.
Se intervju med Hovland etter søndagens avsluttende runde her (saken fortsetter under):

Hovland: – Jeg slo bedre enn på lenge, men puttene ville ikke i

Hovland startet dag på 13.plass med -11, men etter en birdie på hull 4, eagle på 6 og en ny birdie på 7 var nordmannen plutselig på oppe på 3. plass.
Derifra og ut ble imidlertid et lite antiklimaks. En bogey på hull 8 ble fulgt opp av fire strake par, før en dobbel bogey på hull 13 ødela mulighetene for en plassering helt der oppe.
Hovlands utslag gikk out of bounds, og med en tre-putt falt han ned til -12. 22-åringen slo tilbake med en etterlengtet birdie på det 15., og med tre strake par endte Hovland -2 for dagen og -13 totalt.
Amerikanske Dustin Johnson vant turneringen. Dermed har amerikaneren vunnet en turnering på PGA Touren hver av de 13 (!) siste sesongene.

Se Hovlands elleville slag: – Det er gåsehud!

Travelers Championship
Hovland klarte ikke følge opp den forrykende åpningsrunden
26/06/2020 KLOKKEN 16:32
Travelers Championship
Hovland etter knallstarten: – Det fløt veldig bra på siste ni
25/06/2020 KLOKKEN 22:11