Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovlands overraskende avsløring: – Jeg bare mistet det

Espen Blaker

Oppdatert 24/06/2020 klokken 15:21 GMT+2

Ikke alt gikk etter planen for Viktor Hovland i forkant av PGA-gjenoppstarten.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

  • Se alt fra Travelers Championship på GOLFTV fra 12.45 torsdag. Få tilgang her!
Viktor Hovland har vist gode takter siden PGA Touren startet opp igjen for to uker siden. En 23. plass i Charles Schwab Challenge ble fulgt opp av en 21. plass i forrige ukes RBC Heritage, hvor nordmannen til tider viste frem strålende spill.
– Jeg er veldig fornøyd med plasseringene, problemene tatt i betraktning, sa Hovland til Eurosport etter søndagens avsluttende runde.
For selv om det på papiret har sett bra ut, er 22-åringen langt ifra fornøyd med eget spill.
  • Lad opp til Travelers Championship med Eurosports golfpodcast FORE! Du finner den overalt der du hører podcaster

– Jeg bare mistet det

– Det har ikke vært helt bra. Jeg har ikke slått ballen som jeg hadde ønsket, sa Hovland etter turneringsslutt i South Carolina.
Mye av grunnen til det ligger i noe som skjedde bare to uker før PGA Tourens gjenoppstart.
– Jeg bare mistet det, bokstavelig talt. Jeg ante ikke hva jeg holdt på med, sa Hovland etter den første turneringen i Texas.
Se intervjuet med Hovland her (saken fortsetter under):
picture

Hovland: – Har jobbet mye med det som gikk galt sist

For etter å ha gjort store fremskritt med de lengre køllene i bagen gjennom koronapausen, begynte 22-åringen plutselig å miste kontrollen over slagene.
– Jeg slet litt med en «cut» (at ballen skrur mot høyre, journ.anm.) i slagene mine tidligere i sesongen, og jeg startet å «drawe» (at ballen skrur mot venstre) mer i pausen. Jeg slo høyere draws, som jeg tidligere ikke har vært i stand til å gjøre med suksess. Det ga meg mye selvtillit inn mot gjenoppstarten.
Men så dukket igjen problemene fra tidligere i sesongen opp.
– Det så veldig bra ut i store deler av koronapausen, spesielt med de lengre køllene. Hvordan jeg klarte å variere slagene. Nå er det mer éndimensjonalt. Jeg må jobbe spesielt med de lengre køllene for å rette ut ballbanen, sa Hovland.

Tror på topplassering

Men resultatmessig har det ikke sett ut som Hovland har hatt nevneverdie problemer. Hovedpersonen selv innrømmer at han er fornøyd med tanke på det som skjedde to uker før gjenoppstarten.
– En 23. plass i en turnering hvor ballstrikingen var virkelig dårlig må jeg jo være fornøyd med, sa han i forkant av forrige ukes RBC Heritage.
Og der var det tydelig at Hovland hadde jobbet hardt i dagene mellom de to første turneringene. Spillet med de lengre køllene så gradvis bedre ut, og det endte altså med en 21. plass.
– Jeg er veldig fornøyd med plasseringene, problemene tatt i betraktning, sa Hovland etter turneringen.
Dermed er forventningene store foran denne ukens Travelers Championship. Eurosports golfekspert Marius Thorp tror det kan smelle skikkelig fra 22-åringen på TPC River Highlands i Connecticut.
– Absolutt. Hvis han fortsetter fremgangen han har hatt siden oppstarten, så bør iallefall en topp ti-plassering være innenfor rekkevidde, kanskje også høyere, sier Thorp i Eurosports golfpodcast FORE!.
  • Hør FORE! overalt der du finner podcaster
picture

Hovland ikke helt fornøyd – dette må han jobbe med

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame