• Se The Players Championship fra torsdag kl 16.30 på Eurosport Norge og GOLFTV. Få tilgang her!
The Players Championship er årets første virkelige storturnering på PGA Touren og flaggskipturneringen til PGA Tour. Fylt med historie og store øyeblikk er Pete Dye sitt mesterverk på TPC Sawgrass den perfekte scenen for å ta imot sesongen sterkeste startfelt, og i år har vi endelig en nordmann på plass.
Thorps golfblogg
Derfor skiller golfen seg fra andre idretter
15/10/2020 PÅ 10:15
TPC Sawgrass er en bane som ikke favoriserer noen spesielle spillere. På mange av banene på PGA Touren vil du ofte se enkeltspillere gjøre det bra år etter år, denne trenden gjelder ikke her. Det har historisk sett vært en stor variasjon av spillere som presterer godt på Sawgrass. Det er vanskelig å peke på noe spesifikke kvaliteter spillere må beherske, men noen går det an å finne.
Dette er mine fire områder hvor jeg mener Viktor Hovland må levere for å kunne hevde seg denne uken.
1. Spillet fra tee
Selv om den nok spilles noe enklere lengre i mars kontra mai og sånn sett kan gi de langt slående enn bedre mulig, er viktigheten av å treffe fairways fortsatt der. Dette har vært Hovlands store styrke så langt i sin profesjonelle karriere og driveren må være på plass denne uken. Selv om roughen ikke måler en skremmende lengde, så er det så vanvittig mye enklere å komme inntil pinnen fra fairway her ute.
2. Bom på riktig side
TPC Sawgrass straffer deg virkelig hardt dersom du bommer på feil side. På en god del av turneringene her ute kan du komme unna med noen misser på feil side, ikke her! Greenene kommer til å trimmes ned slik at de er raske og blir hardere utover uken, da vil det vært bortimot umulig å redde seg inn fra feil side. I tillegg er det en god del steder her ute hvor feil side rett og slett betyr vann og straffeslag.
3. Tålmodighet
Det er ingen tvil om at det å være tålmodig og velge riktig sted å være aggressiv ofte er viktig, denne uken er intet unntak. Her ute er veien til bogey eller værre, selv på hull man føler er enkle, meget kort. Hele veien rundt TPC Sawgrass er det vanskeligheter og lite rom for feil, som vil straffe deg hardt om ved hver eneste mulighet. Det å være tålmodig og klare å velge riktig sted og tid for å angripe, og akseptere at det kommer bogeys, blir veldig viktig.
4. Ta vare på par 5 hullene
Det er fire par 5 hull her ute som er veldig overkommelige og som alltid gir de beste mulighetene for å plukke opp noen birdies. Nå er det jo slik at par 5 hull alltid er viktig her ute, men de blir enda viktigere for å sy sammen en god score på tøffe baner som denne. Det blir essensielt å ta vare på disse hullene gjennom fire dager for å henge med der oppe. For eksempel gikk McIlroy disse fire hullene 10 under på i fjor, mens han vinnerscore var 16 under.
Dette er mine fire punkter jeg tror kan løfte Viktor opp på resultatlistene denne uken og kanskje hele veien opp om det virkelig klaffer. Så langt i år er han nummer 7 i statistikken som omhandler spillet fra tee, mens han spiller par 5 hullene i snitt på 4.66 slag (141. plass). De to andre punktene styrer han og caddie Shay Knight selv.
Vi krysser fingrene!Hovland kritisk til turneringsledelsen

Thorps golfblogg
Ekspertens lovord: – Vanvittige, vidunderlige Viktor!
03/09/2020 PÅ 10:23
Thorps golfblogg
Skuffelsen, overraskelsen og årets øyeblikk
24/03/2020 PÅ 18:59