Populære sporter
All sport
Vis alt

«En gyllen mulighet til riktig tid»

Marius Thorp

Oppdatert 25/03/2024 klokken 17:27 GMT+1

Discoverys golfekspert Marius Thorp setter ord på Kristoffer Ventura sitt kommende comeback på PGA-touren.

Kristoffer Ventura.

Foto: Getty Images

  • Følg Kristoffer Ventura i Houston Open på discovery+ torsdag til søndag
Det ble ikke den uken vi hadde håpet på for Viktor Hovland under The Players Championship, men en annen gladnyhet varmet likevel: Kristoffer Ventura har fått en sponsorinvitasjon til denne ukens PGA-turnering i Houston.
Det er to og et halvt år siden vi sist så Ventura på det aller øverste nivået, under Fortinet Championship i september 2021. Da endte det med rundescorene 72-71 og en tidlig exit. Siden den gang har ting ikke akkurat gått på skinner for den nå 29 år gamle norsk-meksikaneren, men i år har vi igjen fått se glimt av det nivået vi vet han har inne. Det som ga ham to topp ti-plasseringer på PGA-touren i starten av 2020/21-sesongen.
Så – hvilke muligheter har Kristoffer når han nå er tilbake i det gode selskap?
Drømmescenarioet er jo at han går hele veien til topps. Med seier vil han blant annet sikre spillerettigheter på PGA-touren gjennom 2026-sesongen, være klar for alle «signature events», Masters og PGA Championship. Det hadde vært noe!
Et litt mer realistisk scenario er en topp ti-plassering, noe som er fullt mulig om han har en god uke. Det vil isåfall gi Kristoffer et lite dilemma: Skal han kjøre på videre på PGA-touren i Texas Open uken etter, som han automatisk vil kvalifisere seg til, eller skal han returnere til Korn Ferry-touren? Med en foreløpig 14. plass på rankingen, hvor de 30 beste får PGA-kortet ved endt sesong, har man ikke råd til å ta for mange pauser.
Uansett utfall, så vil Houston Open gi Kristoffer nyttige erfaringer å ta med seg videre. Muligheten til å spille på PGA-touren igjen kunne i mine øyne ikke kommet opp på et bedre tidspunkt.
For det første er det ingen annen turneringen på Korn Ferry-touren denne uken. Det betyr at han ikke trenger å ofre en turnering med tanke på ranking og poeng, men kan spille på sponsorinvitasjonen i en uke som ellers hadde bestått av trening i Florida. Med en ny turnering på Korn Ferry uken etter, får han også to turneringer på rappen, slik at turneringspausen ikke blir like lang.
For det andre er det positivt at han får muligheten i en turnering hvor feltet ikke er det sterkeste. Verdensener Scottie Scheffler er på plass, det samme er Wyndham Clark, men ellers glimter de aller fleste store navnene med sitt fravær. Med andre ord er vår mann helt på høyde nivåmessig med majoriteten av spillerne i feltet.
For det tredje er Kristoffer i god form. Det er ikke mange ukene siden han var rett over tre fot unna en seier på Korn Ferry. Han har klart fire av seks cutter så langt denne sesongen, og vist mer stabilitet i spillet enn foregående år.
Til slutt vil jeg si at han ikke på noe som helst måte har press på sine skuldre inn i denne ukens turnering. Dette er en ren bonus-mulighet i det som ellers ville vært en treningsuke, og som samtidig bare skjerper formen før Korn Ferry-sesongen fortsetter inn mot sommeren. Det er fortsatt sistnevnte som er prioritet nummer én i årets sesong, ettersom han er godt inne blant de 30 beste på rankingen per dags dato.
Men det må likevel være lov å drømme om en eventyruke i Houston. For én ting er sikkert: Hvis Nick Dunlap kan vinne som amatør, og Peter Malnati fortsatt er kapabel til å vinne, så kan jammen men Kristoffer Ventura gjøre det samme om alt klaffer. Det er bare å gripe muligheten med begge hender!
Fått med deg denne?
picture

Her avbryt konkurrenten intervjuet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame