• Se The Players Championship på Eurosport Norge og GOLFTV fra og med torsdag 12. mars klokken 16.30. Få tilgang her!
BAY HILL (Eurosport.no):
Viktor Hovland fikk det tøft på siste dag av Arnold Palmer Invitational. Etter en ny dag preget av mye vind og knallharde greener endte nordmannen på 77 slag, +5 for dagen og +8 totalt.
Arnold Palmer Invitational
Hovland kritisk til turneringsledelsen
08/03/2020 PÅ 20:20
Mange av spillerne har gjennom de siste dagene uttrykt sin misnøye over de ekstremt utfordrende pinneplasseringene rundt omkring på banen, forholdene tatt i betraktning.
Saken fortsetter under videoen:

Vant storturneringen med mirakelslag: – Jeg gikk for gull

– Litt idiotisk

Blant disse var Tyrell Hatton, som ledet turneringen etter lørdagens tredjerunde. Han sa på pressekonferansen etter runden at pinneplasseringene i beste fall var i grenseland av hva man kunne regne som forsvarlig.
Hovland er enig med den britiske stjernen.
– Det har vært i grenseland på en del hull, ja. Det er litt idiotisk egentlig, men det er jo sånn det er, sa Hovland til Eurosport etter lørdagens siste runde.
– Man må si til seg selv at det beste slaget man kan slå er 15 meter fra pinnen, prøve å gjøre par og så prøve igjen på hullet etter. Det er noen hull der som er litt idiotiske, fortsetter han.
Se intervjuet med Hovland her (saken fortsetter under):

Hovland kritisk til turneringsledelsen

Blant karrierens tøffeste utfordringer

Hovland innrømmer at denne uken har vært blant hans tøffeste utfordringer i karrieren.
– Forrige uke (Honda Classic) var knalltøff den og, men den er oppi der, hundre prosent. Noen av pinnene og hvordan det spilles... Man må spille seg vekk fra pinnen og et bra slag er 15-20 meter ifra. I tillegg er det jo så tørt. Par føles ofte som en birdie, liksom.
Likevel tar 22-åringen med seg mye god lærdom fra de to siste ukene.
– Det er jo fort gjort at man tenker «å, PGA Touren, det er så mange gode spillere, nå må man gå for pinnen hver gang og gjøre en haug med birdies». Man gjør jo ikke det utpå her. Det handler om å være tålmodig og spille til sitt spill, sier Hovland, og fortsetter:
– Man kan gjøre en bogey her og der, det handler om å holde seg unna de unødvendige feilene slik at man unngår de doble og triple. Det er det det handler om når man spiller sånne baner som dette. Det tar jeg med meg videre. Samtidig har jeg spilte mye i sånne her forhold i Oklahoma og på college, så det er jo ikke noe nytt.
Allerede torsdag skal Hovland i aksjon igjen. Da venter et av sesongens høydepunkter, The Players Championship på ærværdige TPC Sawgrass.
– Det er jo først og fremst en veldig kul bane, og det kommer til å bli masse tilskuere. Jeg håper bare på å spille bra og ha en sjanse på søndagen, det hadde vært utrolig kult, sier Hovland.
The Players Championship ser du på Eurosport Norge og GOLFTV torsdag fra 16.30!

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

Arnold Palmer Invitational
Vant storturneringen med mirakelslag: – Jeg gikk for gull
08/03/2020 PÅ 14:06
Arnold Palmer Invitational
Se høydepunktene fra Hovlands berg-og-dalbane-lørdag
07/03/2020 PÅ 23:18