Populære sporter
All sport
Vis alt

Intens Hovland-avslutning – unngikk å bryte 616 dager lang rekke

Oppdatert 16/03/2024 klokken 00:00 GMT+1

Viktor Hovland måtte jobbe for å unngå å misse cutten i The Players fredag, men en sterk avslutning på runden gjør at Hovland blir å se resten av helgen.

Ærlig Hovland til Discovery: – Føles ikke lett ut om dagen

  • Følg Hovland på tredjerunden i The Players lørdag på discovery+ og Eurosport.no.
OSLO/FLORIDA (Discovery):
Storturneringen The Players er godt i gang, men etter en tung avslutning på åpningsrunden torsdag måtte Viktor Hovland løfte seg på fredagens andrerunde for å unngå å misse cutten. Det har han ikke gjort siden Scottish Open i 2022 – mer spesifikt 8. juli 2022 (616 dager siden).
Og den norske stjernen innfridde da det gjaldt mest. Etter en sterk avslutning gikk Hovland til slutt runden på -3 og står på -2 totalt. Dermed unngikk han å misse cutten, hvor grensa lå på -1.

– Det der er klasse

26-åringen fra Ekeberg åpnet andrerundne med å slå et utmerket utslag i fairway. Deretter slo han seg inn til fire meter fra koppen på green, men maktet ikke å senke putten for birdie og gikk av med par.
Deretter fulgte han opp med en ny utsøkt drive på hull 2, før andreslaget la seg i greenbunkeren til venstre. Derfra chippet Hovland seg opp til green og hadde under meteren for birdie.
– Det der er klasse, sa Bjørnstad etter chippen fra bunkeren, som Hovland til slutt endte med å senke for birdie.
Se tredjeslaget her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med klasseslag: – Herlig!

Etter å ha gått av med par på de to neste hullene, var dagens andre birdie et faktum for Oslo-gutten. På par fire-hullet det 5. slo han et elegant innspill på green og med 2,5 meter for birdie senket han den med bravur.
Hovland gikk deretter av med par på de tre neste hullene, før han virkelig fikk vist fram kvalitetene sine på hull 9.
På par fem-hullet slo nordmannen seg fint ut i fairway på utslaget, før han landet i roughen mellom greenbunkerne på andreslaget. Derfra chippet han seg fantastisk inn på green og traff flagget, og kunne til slutt gå av med rundens tredje birdie.
Se klasseslaget fra Hovland her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Reagerer etter Hovland-slag: – Nå flyter det!

På daværende tidspunkt lå Hovland på -2 totalt og -3 på runden.

Intens kamp mot cutgrensen

Etter en svært oppløftende «front nine», ble det ingen drømmestart på de siste ni for Hovland.
På par fire-hullet det 10. endte utslaget til venstre for fairway og Hovland måtte slå seg inn igjen på fairway. Derfa slo han seg inn på green åtte meter fra koppen for par, men evnet ikke å senke par-putten og gikk av med rundens første bogey. Deretter fulgte han opp med par på hull 11, 12, 13.
– For Viktor sin del handler det om å nå sette ballen i spill og gi seg selv muligheter. Så kommer dette til å gå bra. Men så vet man jo at det er press og publikum her, og litt vind i lufta. Så det er det som er spørsmålstegnene, sa Discoverys golfekspert, Marius Thorp, om Hovlands sjanser for å klare cutten etter hull 13.
På det påfølgende hull 14 kom rundens andre bogey og Hovland falt tilbake på -1 totalt. Deretter slo han seg elegant inn på green på hull 15.
– Sånn ja. Nå skal vi ha i den der, utbrøt Discovery-kommentator, Per Haugsrud, etter innspillet til Hovland på hull 15 som han endte med å senke for birdie.
Og den norske stjernen ga seg ikke der. På par fem-hullet det 16. slo Hovland tredjeslaget nesten oppi koppen for eagle utenfor green, men gikk til slutt av med en ny birdie.
– Han har gjort det veldig bra på de siste hullene. Det er dette de beste spillerne i verden gjør, de svarer, sa Thorp etter utslaget på hull 17, hvor Hovland gikk av med par.
På andrerundens siste hull ble det med par på Hovland, som til slutt endte runden på -3 og står på -2 totalt før tredjerunden lørdag. Hovland unngikk dermed å misse cutten fredag og blir å se i The Players resten av helgen. Discovery kommer tilbake med mer om utslagstidspunkt.
Hovland har nå spilt 32 strake turneringer uten å misse en cut. Det er like mye som verdensener Scottie Scheffler, mens Xander Schauffele har den lengste aktive rekken med 42 turneringer på rad uten en «missed cut».

Gladnyhet på direkten

Til stede på TPC Sawgrass fredag var også Hovlands kompis og samboer, Kristoffer Ventura.
Den norskmeksikanske 29-åringen har hatt en fin start på sesongen på Korn Ferry-touren, og tok en sterk andreplass i 117 Visa Argentina Open i starten av måneden. Prestasjonen gjorde at han klatret på poenglisten på touren og ligger på en 14. plass i skrivende stund (de 30 beste får kort på PGA-touren).
Og nettopp Ventura kunne medele en gladnyhet på direkten fredag. 29-åringen har nemlig fått en sponsorinvitasjon til PGA-turneringen, Houston Open, i slutten av mars. Det avslørte golfekspert Thorp direkte under andrerunden etter en prat med Ventura.
Se intervjuet med Ventura her!
picture

Ventura om invitasjonen: – Det blir gøy!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame