Populære sporter
All sport
Vis alt

Reagerte på Hovland-runde: – Vet ikke helt hva man skal si

Oppdatert 17/03/2024 klokken 23:27 GMT+1

Viktor Hovland slo søndag ettermiddag norsk tid ut på sisterunden i The Players.

Her koker det over for Hovland

  • Følg Hovland på PGA-touren gjennom hele sesongen på discovery+!
OSLO/FLORIDA (Discovery):
Viktor Hovland har denne helgen vært i aksjon på ikoniske TPC Sawgrass i storturneringen The Players. Den norske golfstjernen gikk ut på sisterunden på -3 totalt etter en tredjerunden som avsluttet på imponerende vis.
På den avsluttende runden søndag startet Hovland for andre dag på rad med birdie, men det skulle bli tøffere ut over på runden. Nordmannen gikk til slutt sisterunden på to slag over par (-1 totalt) og endte på en delt 63. plass til slutt.
Verdensener Scottie Scheffler vant turneringen på -20 etter å ha gått en enorm siste runde på åtte slag under par. Scheffler forsvarte dermed tittelen fra i fjor og tok sin andre strake seier etter at han vant Arnold Palmer Invitational forrige uke.
Men han skulle likevel få svette litt ekstra for seieren søndag. Wyndham Clark hadde en mulighet til å ta turneringen til omspill på siste hull.
Sjekk ut den dramatiske avslutningen i videoen under:
picture

Avgjøres på brutalt vis: – Det er den verste jeg har sett noensinne

Pangåpning igjen

Akkurat som på lørdagens runde fikk Hovland en kanonstart på sisterunden i Florida.
26-åringen fra Ekeberg slo seg først ut i roughen på utslaget på par fire-hullet, før han leverte et ellevilt innspill inn på green. Fra under meteren til koppen senket Hovland birdie-putten på hull 1.
Se pangåpningen her! Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Hovland med kanonstart: – Strålende!

Også på det påfølgende hullet hadde Hovland en god birdie-mulighet med rundt fire meter til flagget, men nordmannen gikk av med par.
– -1 etter de slagene han har slått er fint det. Han har vært god med putteren, og det var et godt forsøk på hull 2 også, sa Discoverys golfekspert, Marius Thorp, fra indre bane i Florida etter rundens to første hull.
Oslo-gutten fulgte deretter opp med par på hull 3, før rundens første bogey var et faktum på det påfølgende par fire-hullet det 4.
– Ser litt oppgitt ut nå Viktor. Han har ikke helt klart å bygge videre på åpningen i dag heller, utbrøt golfekspert Henrik Bjørnstad etter innspillet på hull 6, hvor Hovland til slutt endte på par.
På hull 7 slo Hovland andreslaget sitt langt ut i roughen og var tydelig misfornøyd med seg selv.
– Han har vært frustrert en stund nå Viktor, og han er det fortsatt som vi ser der, sa Bjørnstad etter innspillet til Hovland på hull 7, hvor han gikk av med bogey til slutt.
Se her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Her koker det over for Hovland

Med par på hull 8 og 9, sto nordmannen dermed på +1 på runden og -2 totalt etter de første ni.

– Mye rart

Inn på helgens siste ni hull gjorde Hovland akkurat slik han startet søndagens runde.
Fra tee-stedet slo nordmannen et utsøkt utslag i fairway, før han han la seg opp fire meter fra flagget for birdie. Den putten senket han også.
– Da får han litt jubel igjen og er tilbake på par for dagen. Fin start på de siste ni, utbrøt Bjørnstad.
Se birdie-putten på hull 10! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland senker rundens andre birdie

Hovland fulgte opp med par på hull 11, før Ekeberg-gutten fikk trøbbel på det påfølgende par fire-hullet det 12. Hovland slo først et pent utslag i fairway, før han på andreslaget brukte i overkant mye kraft og ballen landet i roughen på andre siden av green.
Fra roughen chippet han seg såvidt inn på green og misset deretter par-putten. Dermed var rundens tredje bogey et faktum.
– Man vet ikke helt hva man skal si om spillet. Det er såpass mye rart som skjer og så uvanlig svakt til Viktor å være, sa Bjørnstad etter at Hovland misset par-putten på hull 12.
– Det er utrolig frustrerende. Han får ingenting til å flyte og man kjenner den frustrasjonen gjennom hele lufta. Det er lett å forstå når det er igjen seks hull, at nå vil man hjem, fulgte Thorp opp.

Varierende avslutning

Den norske golfstjernen fulgte opp med par på hull 13, før han igjen måtte bokføre en firkant på scorekortet på par fire-hullet det 14.
Men på det påfølgende par fire-hullet viste Hovland seg fram. Nordmannen la seg opp på green og hadde seks meter for birdie. Etter noen tunge hull fikk Hovland seg en opptur da han senket birdie-putten.
Se birdie-putten her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med kruttsterk birdie-putt

Og Hovland ga seg ikke der. På rundens siste par fem-hull (det 16.) slo 26-åringen seg nydelig inn på green på tredjeslaget og senket birdie-putten fra én meter.
Men på det mye omtalte hull 17, hvor Hovland gikk av med birdie lørdag, slo nordmannen ut i vannet på utslaget. Dermed var straffeslaget et faktum og Hovland gikk til slutt av med en blytung dobbelbogey etter å ha misset bogey-putten fra 2,5 meter.
Her slår Hovland ut i vannet! Saken fortsetter under videoen.
picture

Oppgitt Hovland – slo i vannet på ikonisk hull

På helgens siste hull endte Hovland med å notere seg for par og gikk dermed av TPC Sawgrass med en sisterunde på to slag over par.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame