Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener dette blir nøkkelen i neste test: – Tror vi skal få en effekt av det

Oppdatert 15/03/2024 klokken 17:25 GMT+1

Norges landslagssjef, Jonas Wille, er klar på hva Norge må varte opp med i OL-kvalifiseringen mot Ungarn lørdag kveld.

Tok eit steg mot Paris i opningskampen: – Eg er grisehappy

  • Følg Norge-Ungarn i OL-kvalifiseringen lørdag fra 19:00 på discovery+ og TVNorge.
OSLO/TATABÁNYA (Discovery):
Det norske laget fikk torsdag en pangstart på OL-kvalifiseringen i Ungarn. Etter at de under EM gikk på et skuffende tap mot portugiserne, seiret Jonas Willes menn med sifrene 32-29 torsdag kveld.
Fredag har det norske landslaget konkurransefri i Tatabánya, før de lørdag 19.30 skal opp mot Ungarn, mens Tunisia venter søndag klokken 18.
Nå er både landslagssjefen og kapteinen klar på hva som kreves av Norge i lørdagens duell.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Sjekk denne utrulege redninga frå kantspelaren

– En annen godfølelse

Mens Norge gikk på et tungt tap for Portugal i EM i januar, viste de andre takter på parketten torsdag.
Landslagssjef Wille er klar på hvorfor det norske laget fikk vist seg fram på måten de gjorde mot portugiserne.
– Det som er ekstra deilig, som man har merket gjennom denne samlingen, er den revansjelysten og offensiviteten, som man fikk ut i en kamp (mot Portugal). All den motivasjonen fikk man ut og avgjort en jevn kamp, sier Wille til Discovery.
Under EM i Tyskland i januar startet Norge, akkurat som i OL-kvalifiseringen nå, med seier. Da mot Polen. Landslagssjefen peker på viktigheten av å ikke miste fokus etter en god start.
– Det er en annen godfølelse i kroppen nå. Samtidig må man ikke glemme at vi starta mesterskapet sist med en god seier mot Polen også, så hver kamp lever sitt eget liv. Men det er en god start og så må vi nå regne med en ny tøff oppgave som krever minst like mye. Så man skal ikke feire dette, man skal rett inn i ny ball, sier 47-åringen fra Halden bestemt.

– Troen på oss selv

Kort tid etter torsdagens seier mot Portugal, viste lørdagens motstander Ungarn styrke mot Tunisia med seier 33-24.
– Det er det man har sett av dem i andre kamper, så det ble en bekreftelse på det vi har forberedt før mesterskapet. Så det var ikke noe nytt fra dem, mener Wille.
Lørdag skal Norge altså ut mot et Ungarn-lag bestående av en rekke store og sterke ungarere. Han er derfor klar på hva nøkkelen blir for å utmanøvrere motstanderen.
– Hvis man skal si en ting, så er det løpsviljen over 60 minutter. Det har vi lykkes med mot Ungarn tidligere, for de har mange gode spillere, men de har flere tunge også. Så hvis vi investerer i løpet i 60 minutter tror jeg vi skal få en effekt av det, sier Wille.
Landslagskaptein Christian O'Sullivan er i likhet med sjefen sin klar på at spillet mot Portugal ga mersmak.
– Vi ser at de tingene vi har jobbet med fungerer. Jeg synes den første omgangen i går er kjempebra og vi kunne ledet med mer til pause. Så faller vi litt i andre omgang, så vi må se på hvorfor det skjedde, sier 32-åringen til Discovery.
Lørdag 17.00 skal Portugal ut i dyst mot Tunisia. Vinner portugiserne kampen og Norge gjør jobben mot Ungarn, er Wille og co. kvalifisert til OL allerede etter to kamper.
O'Sullivan er likevel tydelig på at man ikke skal kimse av en fullsatt bortearena i Tatabánya.
– Vi går jo for å vinne. Hvis vi vinner og Portugal slår Tunisia, som vi tror de gjør, så er vi videre etter to kamper. Ingenting hadde vært bedre enn det, men det blir en tøff kamp på bortebane og en arena som jeg tipper blir helt full. Det er vanskelige forutsetninger, men vi har et godt lag og troen på oss selv, avslutter landslagskapteien.
Norges siste kamp OL-kvaliken spilles mot Tunisia søndag fra 18.00.
  • Følg Norge-Ungarn lørdag fra 19:00 på discovery+ og TVNorge.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame