Hovland var på andreplass før siste og avgjørende dag, bare to slag bak lederen Justin Thomas. Nordmannen jaktet sin andre PGA-seier, etter at han tok sin første i februar.
Allerede på hull 2 var han ett slag nærmere, og ledelsen var hans etter hull 3.
Workday Charity Open
– Han er for god. Han må begynne å sikte litt på siden!
12/07/2020 KLOKKEN 15:15
Trøbbelet fortsatte for Thomas, som også var noen runder i roughen, samtidig som Hovland sikret nok en birdie på det femte hullet - den tredje på rad.
– Han får altså en gratis golfleksjon her nå, Justin Thomas. Jeg synes han er litt seig i steget borte. Hovland bare koser seg, utbrøt mildt sagt entusiastiske kommentatorer på GOLFTV.
For det påfølgende slaget fra Viktor Hovland ble nemlig omtalt som "en sommerfugl som lander på såre føtter".
Tredjemann i lederballen var Collin Morikawa, Hovlands kompis fra college-tiden. Plutselig så de to kameratene hvassest ut i tetkampen der de var i delt ledelse.
Men på det sjette hullet var uhellet. Hovland havnet i vannet, men viste at nervene var under full kontroll på det neste slaget. Det la seg bare en halvmeter unna, slik at han reddet seg inn med bogey.
(Artikkelen fortsetter under):

Sitter og hyller Hovland – så smeller det fra konkurrenten

I forkant av dagens spill var det også usikkerhet knyttet til hvorvidt uværet som var meldt ville gjøre det umulig å gjennomføre. Ikke lenge etter at Hovland hadde vært i vannet begynte det også å regne.
Dramatikken fortsatte med Hovland i sentrum på det syvende hullet. Nordmannen havnet i bunkeren, men igjen slo han seg flott inn og traff faktisk pinnen.
– Han er for god. Han må begynne å sikte litt på siden. For et bunkerslag, han treffer nøyaktig på antall sandkorn mellom kølle og ball. Han er oppe og kysser flagget.
Etter par på det hullet var Morikawa fortsatt i ledelse med ett slag. En dårlig putt på hull 8 gjorde at det vedvarte. Morikawa med 17 under par, Hovland med 16 og Thomas med 15.
Og selv om han havnet litt ute i roughen leverte Hovland en innertier av et slag, og nok en gang var alle de tre i lederballen på godt skuddhold inne på greenen. Ny lett birdie på Thomas, bom på de to andre og alle tre innenfor ett slag halvveis. Nok en gang var kommentatorduoen fra seg av begeistring på det tiende hullet, da Hovland landet akkurat på den meteren han skulle med driveren.
– Det er outstanding.
(Artikkelen fortsetter under):

Hovland etter tredjeplassen: – Når du er så nær er det jo surt

Men på det påfølgende slaget misset han og havnet nok en gang i bunkeren. Plutselig var Hovland på tredjeplass, to slag bak de to andre etter det vanskelige hull 10. Bakfra truet plutselig også Chase Seiffert.
På det ellevte hullet slo Hovland tilbake og satte den svært viktige putten så vidt, og dermed hans første birdie siden hull 5. Thomas noterte seg for sin fjerde strake birdie og var tilbake i ensom ledelse.
– Han sliter oss ut, utbrøt kommentatorene i ekstase, da Hovland på det tolvte hullet reddet seg inn med med en chip rett i hullet, og opprettholdt avstanden på to slag opp på Muirfield Village Golf Club i Ohio.
Da det var i ferd med å dra seg til mot slutten, valgte Hovland å gutse skikkelig på hull fjorten, men havnet dessverre i vannet igjen. Thomas viste klasse, fikset ny birdie og vips var avstanden opp på fire slag, med bare fire hull igjen å spille.
Thomas bare fortsatte storspillet sitt, og økte ledelsen også til Morikawa. Morikawa yppet seg litt igjen før siste hull og var bare ett slag bak Thomas, mens det for Hovlands del gjaldt å sikre tredjeplassen alene. Det gjorde han.
– Det er helt nydelig, Viktor. Du viser oss igjen hvor god du er. Han blir nummer tre i en turnering hvor det er et godt startfelt. Det er stor idrett, det!
Premiepengene for førsteplass var om lag 11 millioner kroner. For tredjeplass innkasserer han om lag fire millioner.
Justin Thomas og Collin Morikawa må ut i omspill for å avgjøre hvem som vinner helgens turnering i Ohio. De var til slutt fire slag bedre enn Hovland.
I omspillet var Morikawa best. Han tok sin andre seier på PGA-touren.
Torsdag starter en ny turnering på samme bane, med en rekke stjerner på plass.

– Han er for god. Han må begynne å sikte litt på siden!

Workday Charity Open
Hovland: – Dette blir nøkkelen til å ta en ny seier
11/07/2020 KLOKKEN 21:59
Workday Charity Open
Hovland på skuddhold til sin andre PGA Tour-tittel
11/07/2020 KLOKKEN 21:47