Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland på skuddhold til teten etter godkjent åpningsrunde: – Er på god vei

Even Lübeck

Oppdatert 16/02/2023 klokken 22:25 GMT+1

Viktor Hovland åpnet med bogey, men hevet seg etter den svake starten og leverte en sterk førsterunde under Genesis Invitational torsdag. Hovland er to slag under par etter turneringens 18 første hull.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Viktor Hovland fikk en skrekkåpning på Genesis Invitational og bokførte en bogey på det første hullet for turneringen, men derfra og ut gjorde nordmannen sakene sine godt med fire birdier og ytterligere en bogey, samt 12 par.
De to foregående turneringene på banen utenfor Los Angeles startet han med en 71-runde. Åpningen denne gangen var hakket bedre etter fire birdier og to bogeyer. Det kunne vært så mye bedre om Hovland hadde vært litt bedre venn med hullkantene.
Hovland startet på hull 10 og åpnet som nevnt med bogey, men noterte seg for birdie på hull 11, 12, 17 og 8. Utenom det ble en sur bogey på hull 6, etter et elendig utslag, en svak chip og en dårlig putt.
picture

Woods åpnet med birdie i comebacket: – Blir nesten litt rørt

Var fornøyd

Det gjør at han etter de første 18 hullene er to slag under par, på en delt 12. plass. Jon Rahm, som spilte med Hovland, er nærme ledelse på -6, men det er Max Homa som leder på -7. For Hovland sin del er det bare ett slag opp til 5. plassen. Etter runden var han fornøyd med åpningsrunden, der han snakket om at trenerbyttet har hjulpet.
– Det var mye bra. Det var den første runden hvor jeg kjente at endringene begynner å synes litt. Jeg slår de slagene som jeg pleide å slå før. Det satt forrtsatt ikke helt i dag, det var et par dårlige slag her og der, og et par ganger hvor man er litt usikker, men jeg ser stor forbedring, sier han til Discovery etter runden.
– Jeg misset mye greener. Jeg slo mye bra som misset greener, men det var også litt dårlig lengdekontroll. Det var et par dårlige slag i tillegg, men jeg tjente litt rundt greenen.Det er helt utrolig den forskjellen jeg har begynt å merke. Jeg har mye mer selvillit. Nå kan jeg treffe ballen jevnt hver gang og putte spinn på ballen. Det hjelper på. Jeg er på god vei, sier han videre.
Hør hele intervjuet:
picture

Hør hva Hovland hadde å si etter åpningsrunden

Se slaget til spillepartner Jon Rahm her:
picture

Utrolig slag av Rahm – centimetere unna hole-in-one

Woods på banen

Også Marius Thorp likte det han så.
– Jeg synes han gjør veldig mye bra. Det var en solid runde med masse å bygge videre på. Jeg føler at stabiliteten og det laveste nivået er tilbake der vi har lært å kjenne det. Det er bare å fortsette trenden og arbeidet. Ting peker riktig vei, sier Thorp.
Forrige helg ble det 42.-plass for Hovland i Phoenix Open.
Da Hovland gikk i klubbhuset, hadde også golflegenden Tiger Woods startet sitt comeback på PGA-touren. Woods skadet seg stygt i beina i en bilulykke for to år siden, kort etter turneringen i Pacific Palisades
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame