Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjernen uenig med Hovland: – Det er følelser jeg ikke deler

Espen Blaker

Publisert 20/02/2023 klokken 08:23 GMT+1

Viktor Hovland har innrømmet at han ikke er fan av PGA-tourens nye retningslinjer. Will Zalatoris har på sin side ingenting å utsette på kravene.

Stjernen deler ikke Hovlands mening om PGA-krav

  • Se Viktor Hovland i Arnold Palmer Invitational fra 2-5 mars på Discovery+
Det var da han gjestet Discoverys golfpodcast FORE! før jul at Viktor Hovland åpnet opp om sitt syn på PGA-tourens nye retningslinjer denne sesongen.
Mange av de beste spillerne i verden er i år nødt til å oppfylle flere krav fra PGA-touren for å få utbetalt heftige bonuser fra det såkalte Players Impact Program (PIP). Ett av disse kravene er at man må stille opp i 12 av 13 såkalte «designated events» (utenom majors) gjennom sesongen.
For Hovlands del er det snakk om en bonus rundt 15 millioner kroner. På spørsmål om han ikke syntes dette var en litt sleip manøver fra PGA-tourens side, svarte 25-åringen følgende:
– Ja, jeg synes det. Så jeg vurderer å bare drite i det og spille de turneringene jeg ønsker. Jeg synes det er litt dårlig gjort, rett og slett, sa Hovland i Discoverys podcast.
Se intervjuet med Hovland etter søndagens finalerunde i Genesis Invitational her (saken fortsetter under):
picture

Hovland merker markant endring: – Tatt et helt sykt stort steg denne uka

Stjernespiller uenig med Hovland

En annen av spillerne på PIP-listen, amerikanske Will Zalatoris, deler ikke Hovlands oppfatning. 26-åringen, som på sin side har en utestående PIP-bonus på over 38 millioner kroner, har ingen problemer med å innrette seg etter PGA-tourens nye krav.
– Hvis du ikke har lyst til å spille mot de beste i verden, burde du kanskje finne deg noe annet å gjøre, sier Zalatoris til Discovery etter søndagens avsluttende runde av Genesis Invitational.
Se svaret til Zalatoris i videovinduet øverst i saken!
Verdenssyveren, som leverte den beste søndagsrunden på Riviera Country Club og ble nummer tre i sesongens andre «designated event», mener de nye kravene gjør denne type turneringer enda mer attraktive for spillerne.
– Jeg kan skjønne at måten det er lagt opp på fører til at man kanskje føler man blir tvunget til å spille visse turneringer. Men som jeg sa.... man er garantert til å spille mot de beste i verden, for mye penger, i turneringer med mye historie. Jeg skjønner at de føler det sånn, men det er følelser jeg ikke deler, sier Zalatoris til Discovery.
Så du denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Kamerateamet blir satt ut av Hovlands uvanlige valg

Har åpnet for å endre på kravene

Selv om Hovland skulle velge å trosse PGAs krav og stå over mer enn én designated event, er det likevel ikke sikkert at han går glipp av millionbonusen.
Etter årets første designated event, Sentry Tournament of Champions, fikk PGA-tourens kommisjonær Jay Monahan spørsmål om Tiger Woods (som var nummer én på PIP-listen) ville miste sin bonus ettersom hans helse gjør at han ikke har mulighet til å spille 12 av 13 turneringer.
– Tiger kommer ikke til å få en redusert sum. Jeg tror det er vanskelig for meg å si hva som vil skje før det faktisk skjer, men jeg ser ikke at det vil kunne skje, svarte Monahan.
Svaret gjorde at flere journalister ble nysgjerrige på hva som vil skje om noen andre stjerner går glipp av mer enn én turnering. Rory McIlroy var ikke til stede på Sentry, og Monahan ble spurt om hva som ville skje dersom nord-iren skulle gå glipp av enda en turnering i kategorien «designated»
– Igjen, jeg tror at hvis det skjer så... Spillerne kommer til å spille turneringene. Det er policyen. Jeg må være litt diskré her, OK? Dette er noe vi ikke har gjort før. Skulle det skje, så må jeg sette meg ned med teamet mitt, forstå situasjonen og komme til en avgjørelse, svarte Monahan.
Viktor Hovland har foreløpig spilt i alle designated events så langt i 2022 (Sentry og Genesis), og har også uttalt til Discovery at han planlegger å spille de fire neste: Arnold Palmer Invitational, The PLAYERS Championship, WGC Match Play og The Masters.
Så gjenstår det bare å se om nordmannen også stiller opp i minimum 6 av de 7 neste, forutenom de fire major-turneringene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame