Populære sporter
All sport
Vis alt

Knallsterk Hovland-avslutning gir grunn til optimisme: – Slipper kanskje taket litt

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 20/02/2023 klokken 00:20 GMT+1

Viktor Hovland slet innledningsvis på den siste runden av Genesis Invitational, men skulle etter hvert vise fram storspillet.

Hovland merker markant endring: – Tatt et helt sykt stort steg denne uka

Det gikk mot en ganske tung og seig runde for Viktor Hovland i Los Angeles på søndag, men så skulle nordmannen finne godfølelsen.
Etter to bogeyer og ingen birdier på de første ni, skulle det være en helt annen utgave av 25-åringen etter runding halvveis.
Hovland spilte seg stort sett til gode birdiemuligheter på hvert eneste hull, og kunne også registrere fire stykker på scorekortet.
Dermed endte Hovland fem slag under par totalt og havnet på en delt 20. plass. Jon Rahm vant turneringen med 17 slag under par. Spanjolen vant to slag foran Max Homa. Patrick Cantlay tok 3. plassen, 14 slag under par.

– Veldig solid

– Det har vært veldig, veldig mye mer solid på de siste ni hullene. Det smaker alltid bedre å avslutte en turnering godt, oppsummerte Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Eksperten merket stor forskjell på starten og slutten av Hovlands runde.
– Han slipper kanskje litt taket mentalt sett. Han lar det stå til litt og spiller golf på en mye bedre måte, synes jeg. Han tvinger ikke fram noe og stoler på det han har, som vi vet er mer enn bra nok. Jeg håper han tar med seg disse følelsene videre.
Hovland skal nå ha en ukes pause, men kan ta med seg en god følelse inn i den kommende treningsuken.
Hør hva Hovland hadde å si etter runden øverst i artikkelen.

Svak åpning

På de første ni hullene handlet derimot det aller meste om å redde par for Viktor Hovland. Nordmannen vartet opp med noen gode putter, men allerede på det andre hullet måtte han tegne en firkant på scorekortet etter å ha misset putten for par fra drøye tre meter.
Ny bogey skulle det bli fra Hovland på det åttende hullet. Etter å ha kjempet inn flere par, misset han parputten fra to og en halv meter.
En småfrustrert Hovland rundet halvveis to slag over par for dagen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Bryter ut i latter av stjernens reaksjon

Bunnsolid avslutning

Men på de siste ni hullene skulle nordmannen for alvor våkne. Fra å kjempe for par etter par, skulle det istedenfor bli birdiemuligheter på så godt som alle hullene.
Etter å ha kjempet inn en sterk par på det tiende hullet, fikk han en enkel oppgave med å sette sin første birdie for dagen fra 12 centimeter.
Hovland var nære ved å sette sin andre birdie på rad på det påfølgende hullet, men måtte ta til takke med par. På det 13. skulle han derimot komme seg på par for dagen.
Et godt innspill ga Hovland en birdieputt fra fire meter, og nordmannen tok vare på muligheten. Han fortsatte med storspillet, men kunne «bare» registrere par på det 14. og 15. hullet.
Men det var noe trygt og solid over Hovland sine slag, og på det 16. skulle fant han veien til green med førsteslaget. Fra to meter kunne han enkelt dytte inn sin tredje birdie.
Tre skulle bli til fire på det påfølgende hullet. Det norske golfesset havnet i greensidebunkeren, men fikk til slutt en enkel oppgave med å putte for birdie etter et strålende bunkerslag.
Hovland fikk en god mulighet til å avslutte med birdie også på det 18. hullet, men måtte ta til takke med par etter at putten fra halvannen meter ikke gikk i.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame