Populære sporter
All sport
Vis alt

Her er Hovlands nye trener: – Følte han hadde svarene

Espen Blaker

Oppdatert 16/02/2023 klokken 06:18 GMT+1

Viktor Hovland har de siste ukene hatt en ny, mystisk mann i teamet. Nå avslører 25-åringen hvem han er og hvorfor han har byttet trener.

Slik forklarer Hovland trenerbyttet

  • Se Viktor Hovland i Genesis Invitational torsdag fra 16:15 på Discovery+
LOS ANGELES (Discovery):
Siden han returnerte til PGA-sirkuset på Pebble Beach for to uker siden, har Viktor Hovland hatt med seg en ny mann i teamet på treningsøkter og innspillsrunder.
Da Discovery spurte Hovland om det nye tilskuddet under forrige ukes WM Phoenix Open, ønsket han ikke å si så mye om det. I forkant av denne ukens Genesis Invitational letter den norske golfstjernen imidlertid på sløret.
Så, hvem er denne mystiske mannen? Svaret er Joseph Mayo, Hovlands nye trener.
– Jeg har kjent Joe i nesten seks år, og vi har snakket sammen en god stund før dette ble til. Vi har et veldig godt forhold, sier Hovland til Discovery.
Se hele intervjuet med Hovland i videovinduet øverst!

– Følte han hadde svarene

Hovland bekrefter at Mayo har tatt over trenerrollen fra Jeff Smith, som har hatt jobben siden høsten 2020. Etter to og et halvt år sammen følte Hovland at han trengte nytt påfyll.
– Jeg kom til et punkt hvor jeg følte at jeg trengte litt mer informasjon, og jeg følte han hadde svarene, sier Hovland til Discovery.
picture

Viktor Hovland med sin nye trener Joseph Mayo

Foto: Getty Images

Mayo, som i likhet med Hovland jobber mye med treningsverktøyet TrackMan, virker å ha gjort store inntrykk på den korte tiden de har jobbet sammen.
– De par siste ukene har han vært med her ute og guidet litt. Det er kult å ha noen som virkelig forstår det de snakker om. Mye av det kan jeg fra før av, men han gjør en veldig god jobb å få meg til å utføre det vi prøver på selv om det kan virke komplisert. Det har vært helt konge, sier Hovland.
Mayo har base i Las Vegas, på TPC Summerlin, hvor også gamletrener Jeff Smith tidligere holdt til. Han er en svært anerkjent skikkelse i trenermiljøet og blir av mange sett på som en av hjernene bak moderne svingteori ved hjelp av sine TrackMan-kunnskaper. Han går ofte under kallenavnet «Trackman Maestro».
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Se Tiger Woods hylle Viktor Hovland før comebacket

Har sett stor fremgang

Etter en ustabil uke i Phoenix er Hovland nå klar for å levere varene på ærverdige Riviera Country Club. For selv om det fortsatt finnes ting å pirke på, har dagene inn mot turneringsstart virkelig hjulpet på.
– Det sitter fortsatt litt i, men det har vært utrolig kult å hatt disse dagene denne uken. Jeg har sett stor fremgang, noe som er utrolig gøy. Da har man litt mer selvtillit når man stiller seg opp og kan lå de slagene man visualiserer seg, sier Hovland.
– Det som har vært litt av problemet er at jeg ser et slag, og så flyr ikke ballen på den måten. Det skaper usikkerhet. Men nå begynner ballflukten å matche følelsen litt mer, fortsetter han.
Riviera er en bane Hovland har trivdes svært godt på de to siste årene. Mens det i 2021 ble en femteplass, fulgte Hovland opp med en fjerdeplass i fjor.
– Hva er det som gjør at du trives så godt her ute?
– Jeg har jo slått ballen veldig bra her de to siste årene. Det er en bane som du ikke slipper unna med å bare hakke deg rundt på. Det er ikke noe vann, ikke noe særlig out of bounds... Man kan jo misse stort her, men for å gjøre birdies og spille bra så må du være bra fra tee og bra med de mellomlange jernene. Det har også vært mine styrker. Så har jeg chippet OK her de siste årene, så det hjelper på. Jeg slår de rette slagene som denne banen krever.
Og at barndomsidolet Tiger Woods er tilbake for første gang siden The Open i juli i fjor, skader heller ikke.
– Det er dritkult å ha han i feltet. Det blir alltid litt mer trøkk på turneringene når han er med, så det er veldig kult, sier Hovland.
Se Hovland i aksjon på Discovery+ fra 16:15 torsdag og 20:30 fredag!
picture

Golfstjernen er stor Sander Berge-fan: – Håper vi klarer å beholde han

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame