Hovland gikk en runde bestående av seks birdies og tre bogeys for en runde på 69 slag.
Det holder til en delt femteplass etter at alle spillerne er ferdige med sin runde.
Sørafrikanske Justin Harding leder turneringen på 11 under par. Men andreplassen er bare to slag bedre på -9.
Slync.io Dubai Desert Classic
Hovland etter seieren: – Den beste avslutningen jeg har hatt noen gang
30/01/2022 PÅ 15:03
– Ikke like solid fra tee i dag, men hans første ni hull er jo veldig bra. Det er litt mer rusk på siste ni hullene han spiller i dag. Han er fortsatt godt plassert og alle muligheter i helgen, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp om runden til Hovland.

Strålende start

Hovland startet dag to av Slync.io Dubai Desert Classic på best mulig måte. Han åpnet med en birdie på sitt første hull for dagen (hull 10).
Etter et par hull uten birdies kom det to på rappen på hull 13 og 14.
Også på rundens tredje par 5 hull (hull 18) kom det nok en birdie. Hovland viste herlig «touch» og god kontroll med lengden på eagleputten fra ca. 24 meter. Ballen stopper en halvmeter kort av hullet og han kunne slå i ballen for en enkel birdie.
Justin Harding ledet turneringen på det tidspunktet, men etter at han gjorde en bogey var Hovland oppe i en delt ledelse etter halvspilt runde.

To strake bogeys

På hull 1 derimot gikk det mye galt for Hovland. Han misset fairwayen med driven og havnet i bunkeren. Han slo bunkerslaget rett inn i kanten og ballen gikk bare noen få meter frem roughen.
Tredjeslaget gikk også i bunkeren kort av green. Men nordmannen gjør en god «up and down» og går av hullet med en bogey.
Problemene fortsatte på det andre hullet. Hovland slo ballen rett inn i buskene til venstre med utslaget og han måtte droppe ballen. Han måtte slå tredjeslaget rett opp i lufta for å komme over et tre som sto i veien. Han slo et godt slag og hadde en tre og en halv meter for å redde par. Dessverre for hans del klarte han ikke å sette putten og gjør sin andre strake bogey.
Hovland klarte ikke å ta vare på par 5 hullet det tredje, men han slo til med en sterk birdie på par 3 hullet det fjerde i stedet og revansjerte en av de to bogeyene.
Det ble en ny bogey på hull 6, men 24-åringen slo tilbake med en birdie direkte på det neste hullet.
Han avsluttet runden med par på de to siste hullene for en runde på 69 slag.
Slync.io Dubai Desert Classic er den andre turneringen av totalt fem som er en del av «Rolex-series». Serien er en rekke med turneringer på DP World Tour (tidligere europatouren) som gir mer poeng på rankinglistene og større premiesummer.
Vinneren av denne ukens turneringen vil stikke av med 11,9 millioner kroner.
Slync.io Dubai Desert Classic
Sensasjonell Hovland-seier etter spinnvill avslutning
30/01/2022 PÅ 11:55
Slync.io Dubai Desert Classic
Tapte terreng til teten – endte dagen ett slag over par
29/01/2022 PÅ 12:48