– Dette er ganske villt. Å være nummer tre i verden er «crazy».
Det sier Viktor Hovland etter at Oslo-gutten har avansert opp på pallen i verdenstoppen som følge av turneringsseieren i Dubai. Hovland måtte ut i omspill mot Richard Bland, og etter et høydramatisk siste hull var det til slutt 24-åringen fra Norge som kunne heve armene over hodet og juble for seier.
Dette er første gang en nordmann vinner i en Rolex Series-turnering. I tillegg til å bli historisk, stikker også Viktor Hovland avgårde med 11,9 millioner kroner i premiepenger.
Slync.io Dubai Desert Classic
Sensasjonell Hovland-seier etter spinnvill avslutning
30/01/2022 PÅ 11:55
Les alt om søndagens drama her: Sensasjonell Hovland-seier etter spinnvill avslutning

Første omspill

Det så lenge ut til at evigunge Rory Mcllroy skulle være med helt inn, for nordiren ledet helt fram til det siste og avgjørende hullet. Etter en heseblesende avslutning, der Mcllroy endte på elleve slag under par, havnet Viktor Hovland og Richard Bland helt likt etter 18 hull – 12 slag under par.
Etter én runde på det 18. hullet i det påfølgende omspillet, bommet først Bland med birdieputten fra drøye to meter, før Hovland sikret turneringsseieren fra en liten halvmeter.
– Omstendighetene tatt i betrakting er nok dette den beste avslutningen jeg har hatt i livet, forteller Hovland på pressekonferansen etter runden.
Omspillet er Hovlands aller første i sin relativt korte golfkarriere
– Jeg har aldri gjort det som proff, men jeg har noen erfaringer fra det i amatørgolf. En litt merkelig opplevelse egentlig, for alt gikk så mye fortere enn jeg hadde sett for meg. Det gikk nesten litt for fort, meddeler Hovland til Discovery under pressekonferansen.
– Det gikk jo veldig fint, og det hjelper på presset når det kun er en annen person å slå. Det gjør at man senker skuldrene litt, legger han til.
Slik var søndagens avslutningsrunde.

Seks slag bak

I desember gikk Viktor Hovland seierende ut av Tiger Woods' invitasjonsturnering, Hero World Challenge på Bahamas, der han en på et tidspunkt lå hele seks slag bak lederen.
Også i Dubai lå Hovland seks slag bak før han kort tid senere vant hele turneringen.
– Jeg vil ikke si at det har blitt en vane, men det handler egentlig bare om å få rytmen tilbake igjen. Denne gangen klarte jeg en birdie, eagle og en birdie igjen på de tre siste, noe som skjer veldig sjeldent. Jeg har ikke hatt et så bra momentum denne helgen, men det hadde jeg i dag, forteller han.
– Jeg visste at jeg var kapabel til å spille en sånn runde i dag. Det er ekstra kult at jeg fikk slått noen ordentlige gode slag for å vinne turneringen, og at jeg ikke haltet over sluttstreken, understreker Hovland videre.
Nå har Viktor Hovland kun spanske Jon Rahm og amerikanske Collin Morikawa foran seg på verdensrankingen.
Slync.io Dubai Desert Classic
Tapte terreng til teten – endte dagen ett slag over par
29/01/2022 PÅ 12:48
Slync.io Dubai Desert Classic
Dette sa Viktor Hovland etter fredagens runde
28/01/2022 PÅ 15:42