Populære sporter
All sport
Vis alt

Tapte terreng til teten – endte dagen ett slag over par

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 29/01/2022 klokken 14:09 GMT+1

Viktor Hovland fikk en dårlig start på den tredje runden av Dubai Desert Classic. Den norske golfstjernen hevet seg på de siste ni, men måtte likevel se at avstanden til toppen vokste.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Hovland startet lørdagens runde på en delt 5. plass, og var med i tetsjiktet før den tredje runden av turneringen i Dubai.
En svak åpning på de første ni hullene gjorde at avstanden til toppen økte, og håpet om en seier har minsket kraftig.
– Ingen stor dag dessverre. Kommer skjevt ut og må spille catch up fra start egentlig. Gjør fortsatt en god del bra, men i ganske tøffe forhold var det rett og slett ikke skarpt nok i dag, oppsummerer Discoverys golfekspert Marius Thorp.

Bakpå fra start

Som på fredagens runde startet nordmannen med en bogey. 24-åringen fulgte opp med fire strake par etter flere misbrukte birdieputter.
På det femte hullet skulle starten forverres ytterligere.
Nordmannen havnet i roughen på venstresiden av fairway og måtte bruke et slag på å komme seg inn igjen. Innspillet til green ble i tillegg for kort, og 24-åringen misset langputten for å redde par. Hovland klarte heller ikke sette putten for bogey.
Dermed endte han hull 5, som han tidligere i turneringen har hatt god kontroll på, med en double bogey.
Hovland slet med nærspillet og stod uten birdier etter de ni første hullene. Midtveis var nordmannen tre slag over par for dagen.

God åpning på siste ni

Det tiende hullet har vært favoritten til den 24 år gamle nordmannen i Dubai denne uken. I den første runden senket Hovland putten for en eagle, mens det ble med birdie på fredag.
Par 5-hullet skulle også bli et slags vendepunkt på lørdag. Et godt innspill inn på green gjorde at Hovland hadde 60 centimeter til flagget. Omsider satt forsøket med putteren.
24-åringen fulgte opp med en ny birdie på det neste hullet. I motsetning til det tiende, hadde Hovland fått par i begge de foregående rundene på hull 11. Denne gang fikk nordmannen en god linje fra fire meter og lørdagens andre birdie var et faktum.
Rekken med birdier stoppet derimot her, for på det 12. hullet ble det nok en bogey for Hovland. På det 13. gjorde Hovland som han har gjort hele uken og senket nok en birdieputt.
De siste fem hullene endte alle med par for Viktor Hovland, som ender dagen med ett slag over par. 73-runden er den svakeste Hovland har levert så langt i Dubai.
Det holder til en delt 13. plass, seks slag bak teten før siste runde.

Fortsatt Harding i tet

Etter 73-runden til Hovland, virker en seier i Dubai vanskelig. Justin Harding sitter fortsatt i førersetet. Sørafrikaneren er ett slag under par for dagen og leder med -12. Den nordirske stjernen Rory McIlroy har spilt seg opp til en 2. plass. 32-åringen leverte en 69-runde, og er nå ti under totalt.
Slync.io Dubai Desert Classic er den andre turneringen av totalt fem som er en del av «Rolex-series». Serien er en rekke med turneringer på DP World Tour (tidligere europatouren) som gir mer poeng på rankinglistene og større premiesummer.
Vinneren av turneringen vil stikke av med 11,9 millioner kroner.
Turneringen avsluttes søndag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame