Populære sporter
All sport
Vis alt

Sensasjonell Hovland-seier etter spinnvill avslutning

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 30/01/2022 klokken 15:14 GMT+1

Etter en høydramatisk avslutning gikk Viktor Hovland seirende ut av Dubai Desert Classic. Den norske golfstjernen avgjorde etter omspill mot Richard Bland.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Viktor Hovland fikk en god start på avslutningsrunden i Dubai etter en svak 73-runde på søndag med to bogeyer, én double bogey og tre birdier som fasit.
Nærspillet til nordmannen satt langt bedre i den siste runden av turneringen, og Hovland viste tidlig at han hadde planer om å spille seg oppover på resultatlisten.
Etter halvspilt runde lå 24-åringen tre slag under par for dagen, før det stoppet litt opp fram til det 16. hullet.
Så våknet nordmannen på ny.
En knallsterk avslutning sendte Viktor Hovland opp til delt ledelse etter en 66-runde, 12 slag under par totalt. Rory McIlroy ledet på daværende tidspunkt.
– Fantastisk runde og spesielt avslutningen er helt rå! Kunne se ut som sjansene røyk etter treputt på hull 15., men den avslutningen er verdensklasse! McIlroy har fortsatt initiativet, men han har også null rom for å gjøre feil! oppsumerte Discoverys golfekspert Marius Thorp etter runden til Hovland.
Det skulle vise seg å bli langt mer dramatisk enn en duell mellom Rory McIlroy og Viktor Hovland i kampen om tittelen. Der McIlroy sviktet og endte på elleve slag under par, spilte Richard Bland seg plutselig opp på -12 sammen med Hovland.
Den norske golfstjernen avgjorde etter én runde på det 18. hullet i det påfølgende omspillet. Hovland satte birdieputten, mens Bland bommet med noen få centimeter.
Dette var Viktor Hovland sin første Rolex Series-seier, og han kan smile hele veien til banken. Nordmannen stikker av med 11,9 millioner kroner og vil i tillegg klatre til en 3. plass på verdensrankingen.

Fire tidlige birdier

Hovland fikk en drømmestart på runden med birdie på det første hullet. Nordmannen har slitt i de tidligere rundene med par 4-hullet, men startet jakten på tetgruppen fra første slag.
Det skulle ikke ta lang tid før dagens andre birdie var et faktum. På det tredje hullet senket Hovland nok en birdie. På det påfølgende hullet var nordmannen tilbake på ett slag under par for dagen da han endte med bogey på det fjerde hullet.
Lørdag ble mye av runden ødelagt med en double bogey på det femte hullet, men søndag gjorde han som i den første runden. Hovland senket birdieputten fra tre meter og var i ferd med å nærme seg toppen av resultattavlen.
Etter to strake par ventet nok en birdie på det åttende hullet for Hovland. Utslaget på par 4-hullet dro langt ut til venstre. Likevel klarte Hovland på et eller annet vis å spille seg inn på green med andreslaget før han puttet for tre slag under par.

Stoppet opp

Etter birdien på det åttende hullet stoppet det opp for Viktor Hovland. 24-åringen tapte terreng til de sterkeste konkurrentene etter en lang rekke med par. Nordmannen spilte seg til flere gode birdiemuligheter, men fikk det ikke helt til å stemme med putteren.
Det ble mye nesten for 24-åringen i midten av runden, som fikk seks strake par fra det åttende til det 14. hullet.
På det 15. hullet fikk Hovland sin andre bogey for dagen. Han misset først birdieputten fra drøye ti meter. Den norske golfstjernen klarte heller ikke å redde par på det påfølgende puttforsøket fra én meter.

Ellevill avslutning

Til tross for bogeyen på det 15. hullet, skulle Viktor Hovland kjempe seg tilbake i seierskampen. 24-åringen svarte umiddelbart med en langputt for birdie, før han kom med et skremmeskudd mot konkurrentene på det 17.
Hovland dro til med driveren og kuttet hjørnet på par 4-hullet. Ballen la seg fint på green og ga nordmannen muligheten for en eagleputt fra ti meter. For andre hull på rad senket Viktor Hovland en langputt. Det sendte han opp i en delt ledelse med daværende leder Rory McIlroy, elleve slag under par.
Viktor Hovland gikk også aggressivt ut på det siste hullet. Nordmannen dro til med driveren og kuttet hjørnet for andre hull på rad. Innspillet snek seg inn på green, og Hovland puttet for nok en eagle fra 12 meter. Denne gang ble puttforsøket litt kort, men 24-åringen endte runden med en birdie.
66-runden til Viktor Hovland er den sterkeste runden han har levert denne uken. Det skulle også vise seg å bli søndagens sterkeste.

McIlroy-kollaps

Rory McIlroy fulgte Hovland helt fram til hull 17. Da skulle dramatikken vokse ytterligere. Driveren ut fra tee ble fryktelig skeiv og utslaget havnet langt ut i buskene forbi ørkenområdet. For å unngå straffeslag, gikk McIlroy for å hakke ballen tilbake på banen. Det viste seg å være riktig avgjørelse. Nordiren fikk ballen til roughen, og det påfølgende innspillet sørget for en enkel putt for par.
På det 18. hullet tok nervene overhånd. McIlroy havnet i vannet, men kunne fortsatt redde omspill med en putt fra drøye fire meter. Ballen snek seg utenfor, og nordiren endte med en bogey, noe som sendte han ned på -11.
– En gavepakke fra McIlroy det her. Fryktelig dårlig sving på det 18. hullet og en meget meget tvilsom avgjørelse, sier Thorp.

Vant etter omspill

Der McIlroy feilet, var det i stedet britiske Richard Bland som skulle sørge for spenning. Den rutinerte 48-åringen satte en putt fra sju meter på det siste hullet og endte på 12 slag under par. Dermed var det duket for omspill mellom engelskmannen og Hovland. Omspillet skulle avgjøres på hull 18.
Hovland leverte et kjempeinnspill til green med andreslaget og ga seg selv et strålende utgangspunkt for birdie. Bland la seg i roughen til venstre for green, men spilte seg fint inn med tredjeslaget under vanskelige forhold.
Nordmannen brukte det første slaget etter innspillet til å komme seg tett på flagget, og da Bland misset birdieputten fikk Hovland en enkel oppgave med å avgjøre omspillet.
Dermed kunne 24-åringen krone seg som vinner av Dubai Desert Classic etter å ha startet dagen seks slag bak teten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame