Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland reddet dagen med sterk avslutning: – Fullt mulig med topp fem

Håkon Brandsnes

Oppdatert 08/01/2022 klokken 08:21 GMT+1

En svak start på dag to av Sentry Tournament of Champions gjør at det blir vanskelig for Viktor Hovland å blande seg inn i seierskampen på Hawaii. En topplassering er imidlertid fortsatt innen rekkevidde.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Hovland startet torsdagens runde på strålende vis, men situasjonen var dessverre en annen fredag. Både på hull tre og fire måtte nordmannen notere seg for bogeyer. Han spilte seg opp på par for dagen med birdier på hull fem og ni, men fikk dagens tredje bogey på hull ti.
Som konsekvens lå Hovland på et tidspunkt helt nederst på resultatlisten. Heldigvis for nordmannen fikk han i gang en sterk sluttspurt.
  • Følg Viktor Hovland i Sentry Tournament of Champions på discovery+. Lørdag slår han ut kl 22 norsk tid.
Med fem birdier i løpet av de siste åtte hullene, endte han dagen på fire slag under par, åtte slag under par sammenlagt og på en delt 22. plass når turneringen er halvspilt.
– Det ser kanskje ikke så bra ut med en 22. plass blant 38 spillere, men han er bare to slag bak topp ti. Det er litt der vi har fokuset nå. Det er fullt mulig å spille seg inn blant topp fem her natt til mandag, oppsummerte Discovery-kommentator Per Haugsrud.
Hør hva Hovland sa etter torsdagens åpningsrunde.
picture

Ambivalent etter sterk prestasjon: – Kunne vært så mye bedre

Nordmannen har hele ni slag opp til turneringsleder Cameron Smith. Australieren spilte fredag en runde på ni slag under par. Det gir han en score på -17 totalt.
Verdensener Jon Rahm og Daniel Berger deler andreplassen. Med 14 slag under par, ligger de tre slag bak Smith etter to runder på Hawaii.
Bare spillere med turneringsseier på PGA-touren i fjor får være med i turneringen med total premiesum på 8,2 millioner dollar. Den avvikles i Kapalua på Maui.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland: – Det er det sykeste slaget jeg har gjort som proff

Hovland fikk en trøblete oppladning til turneringen. Golfbagen hans dukket ikke opp før onsdag. Da den omsider dukket opp, var driveren knekt. Dermed fikk han ikke trent optimalt før torsdagens åpningsrunde.
Det skal spilles ytterligere to runder på Hawaii, før årets første PGA-turneringsvinner kåres søndag.
(©NTB / Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame