Populære sporter
All sport
Vis alt

Trøbbel for Hovland på Hawaii: – Det er litt krise

Espen Blaker

Oppdatert 04/01/2022 klokken 18:55 GMT+1

Viktor Hovlands oppladning til årets første PGA-turnering har vært alt annet enn optimal.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

  • Se Viktor Hovland i Sentry Tournament of Champions på Discovery+ og Eurosport Norge fra 21:15 på torsdag!
Allerede 29. desember dro Viktor Hovland til Hawaii for å starte forbedelsene inn mot Sentry Tournament of Champions, årets første turnering på PGA Touren.
Noe av grunnen til at 24-åringen feiret nyttår på den eksotiske øyen var fjorårsopplevelsen fra samme turnering, hvor sen ankomst etter en relativt golf-fri jul kombinert med svært utfordrende forhold bidro til et resultat langt nede på listene.
Men selv om alt nå lå til rette for en sharpere og mer forberedt Hovland, er det noe helt annet som har forstyrret nordmannens forberedelser denne gangen.
For golfbagen til den norske stjernen har fortsatt ikke ankommet Hawaii – seks dager etter at Hovland landet. Sent mandag kveld lokal tid la Hovland ut et bilde på sin Instagram-story med teksten «Kom her på onsdag, og golfbagen er enda i Seattle. Ta dere sammen, Delta!»
Hovland refererer her til flyselskapet Delta Airlines, som enda ikke har maktet å sende nordmannens golfutstyr videre til Hawaii.
Discovery fikk tirsdag morgen en kort prat med Hovlands caddie, Shay Knight, som kom med følgende oppdatering:
– Jeg tok med mine køller i går, som han kan bruke. Bagen hans skulle egentlig kommet i går kveld, så vi håper at ordner seg i dag sånn at vi kan forberede oss som normalt resten av tiden frem mot turneringsstart. Det er litt krise, sier Knight til Discovery.
I likhet med Hovland har også Knight et golfsett fra utsyrsleverandøren PING, men der stopper også mye av likheten.
– Shays køller har jo ikke de samme spesifikasjonene som Viktors, med annerledes skaft og hoder. Sikkert lengde også. Hvordan ballen flyr vil være ganske annerledes. Det eneste som vil være noenlunde likt er følelsen av selve svingen. Han får konsentere seg om å få i gang svingen og bare bli vant til omgivelsene. Det er veldig lite ideelt, spesielt når det er snakk om første turneringen etter en pause, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Skulle det ende med at Hovland må spille med Knights køller, er det dermed liten grunn til å ha store forhåpninger.
– Skjer det, så blir jeg mektig imponert om han ender på øvre halvdel av resultatlista. Vi får bare krysse fingrene for at det ordner seg, sier Thorp.
Hovland er blant favorittene før denne ukens turnering etter å ha vunnet sine to siste PGA-turneringer i 2021. Nordmannen er oppe på 7. plass på verdensrankingen, og kan med en ny seier klatre helt opp på en 3. plass.
Sett denne?
picture

Hovland: – Det er det sykeste slaget jeg har gjort som proff

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame