Populære sporter
All sport
Vis alt

Klatret etter god avslutning på Hawaii: – Ny Hovland-søndag

Joakim Miøen

Oppdatert 09/01/2022 klokken 23:22 GMT+1

Viktor Hovland leverte totalt sett en skuffende turnering på Hawaii, men klatret noe på resultatlistene etter tre birdies på de fem siste hullene søndag.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Nordmannen leverte sin beste runde på siste dag av Sentry Tournament of Champions på Hawaii, da han endte på -6.
– Han leverer nok en birdie på det siste hullet! Han slår seg litt til venstre og må legge seg opp, men slår den nydelig inn og drar i putten. Alt i alt en herlig avslutningsrunde. Bogeyfri og minus sju, det er fint å ta med seg, konkluderte Henrik Bjørnstad etter at Hovland senket den siste putten.
– Han avslutter med en ordentlig Hovland-søndag, rett og slett, fulgte Per Haugsrud opp.
PS: Resultatlistene ble dog endret til par på siste hull for Hovland i etterkant, etter at han kom skjevt ut fra utslaget, noe statistikkene ikke viste først.
Det holdt uansett ikke til mer enn enn foreløpig 28-.plass og -14 totalt, etter å ha hatt et dårlig utgangspunkt. Et par spillere kan også passere Hovland utover kvelden.

Trå start

Årets første turnering, der kun vinnere fra fjorårets PGA-tour fikk inngangsbillett, startet trått for Norges golfstjerne.
Etter de tre første dagene lå nordmannen som nummer 32 av 38, etter en spesielt svak lørdag.
Når resterende spillere er ferdigspilt søndag vil Hovland ende et par plasser lengre opp på lista enn han startet søndagen.
Hovland får uansett med seg en god slant penger fra Hawaii, ettersom spillerne var sikret minimum 100.000 dollar.
Sett denne?
picture

Hovland: – Det er det sykeste slaget jeg har gjort som proff

Søndagen startet også på par, der lørdagen endte. På de to første hullene klarte ikke Hovland utnytte sine gode utslag, og etter varierende nærspill endte det med par. Men så løsnet det. På det tredje hullet kom dagens første birdie, etterfulgt av to nye på hull nummer fire og fem. Dermed var Hovland plutselig tre under for dagen og elleve under totalt.
Han spilte seg også til noen brukbare birdiemuligheter på de neste hullene, men fullførte første halvdel med fire par. Dermed lå han på en delt 30. plass før turneringens siste ni hull.

Kanonavslutning

På de siste ni ble det også fire nye par på rappen, før det virkelig begynte å flyte. Deretter kom nemlig dagens fjerde og femte birdue på hull nummer 14 og 15, etter nye kanonutslag.
På banens vanskeligste hull, nummer 17, leverte Hovland et andreslag av ypperste klasse, og la seg en liten meter unna koppen. Dermed kunne han senke en grei putt for -6.
På siste hull ble det først meldt om en birdie på Viktor Hovland etter en strålende langputt, før scoren ble endret til en par. Dermed endte det med -6 totalt for dagen og -14 totalt for turneringen.
Det er et hav bak foreløpig leder Cameron Smith, som lå på -27 da Hovland var ferdigspilt.
Sett denne?
picture

Her gjenopplever Hovland sitt eget raseriutbrudd: – Det kokte over

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame