• Se Viktor Hovland i Sentry Tournament of Champions på Discovery+ torsdag fra 20:15. Få tilgang her!
*OPPDATERING: Discovery har nå blitt informert om at Viktor Hovland har fått tak i en backup driver.
Tirsdag kveld lokal tid, seks dager etter han selv landet, ankom Hovlands golfbag Hawaii. Da hadde 24-åringen allerede uttrykt sin frustrasjon i sosiale medier, og spilt de to siste dagene med køllene til caddie Shay Knight.
Sentry Tournament of Champions
Klatret etter god avslutning på Hawaii: – Ny Hovland-søndag
09/01/2022 PÅ 22:08
Men med eget utstyr på plass var den norske golfstjernen likevel ved godt mot før årets første turnering på PGA Touren.
Det var bare ett problem. Et stort problem.
Når Hovland åpnet golfbagen, ble han møtt av dette synet:

Viktor Hovland

Foto: Instagram

Foto: Instagram / viktor_hovland
Hovlands driver var knukket rett av ved skaftet. Dermed står nordmannen uten sin viktigste kølle i bagen før årets første turnering.
Utrolig er det tredje gangen noe lignende skjer med Hovland i løpet av det siste halvåret. I US Open i juni fant han ut at han hadde spilt med sprukket køllehode, før han i Mayakoba knakk driveren under et treningsuhell før turneringen.
– Det skal ikke være mulig. Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine. Vi får bare gjøre det beste ut av situasjonen, sier Hovlands caddie Shay Knight til Discovery.
Discoverys golfekspert Marius Thorp deler australienerens syn.
– Det er jo helt sykt at det kan skje enda en gang. Rett og slett komisk. Normalt har utstyrsleverandørene busser på stedet, men det er jo ikke tilfellet på Hawaii, sier Thorp.
Han forventer at Hovland mottar en ny driver fra sin utstyrsleverandør før han slår ut på sin åpningsrunde torsdag morgen lokal tid.
– Jeg blir overrasket om ikke PING klarer å sende bort en driver før han går ut på torsdag. Jeg vil ikke tro han har noen annen backup enn den Shay har med, eventuelt om noen av de andre PING-spillerne har med seg noe han kan bruke. Finnes det ikke noe på stedet, som tilfellet var når James Hahn reddet dagen i Mayakoba, så må bare PING sørge for å få sendt en ny. Jeg blir overrasket hvis de ikke klarer å gjøre det for en av sine største profiler.
Hovland spiller torsdagens åpningsrunde av Sentry Tournament of Champions med den amerikanske stjernen Brooks Koepka. Duoen er plukket ut som Featured Group, og slår ut 20:50. Du kan følge hvert slag på Discovery+ fra 21:15. torsdag.
Sentry Tournament of Champions
Her har han maks flaks: – Det der var ikke meningen
09/01/2022 PÅ 06:02
Sentry Tournament of Champions
Blytung dag for Hovland – sviktet da de andre storspilte
09/01/2022 PÅ 05:35