Populære sporter
All sport
Vis alt

Blytung dag for Hovland – sviktet da de andre storspilte

Håkon Brandsnes

Oppdatert 09/01/2022 klokken 08:23 GMT+1

Viktor Hovland faller videre på resultatlisten i årets første golfturnering, Tournament of Champions på Hawaii. Han fullførte tredje runde på par.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

På torsdag og fredag endte Hovland begge dager på en score på -4. På lørdag stemte imidlertid ting svært lite for nordmannen.
En runde på par gjør at Hovland nå står med åtte slag under par totalt etter tre dagers spill. Det holder til en delt 32. plass av totalt 38 spillere.
Runden på par er spesielt skuffende hvis man ser på hvordan konkurrentene spilte.
Feltet brukte nemlig bare 67,711 slag i snitt. Det tilsvarer en snittscore på under fem slag under par på banen. Det gjør lørdagens runde til den laveste siden turneringen ble flyttet til Maui i 1999, skriver PGA.

Lei avslutning

Runden startet jevnt for nordmannen, som spilte par på de sju første hullene. På hull åtte og ni greide han birdie og lå dermed to under par halvveis på runden.
I siste halvdel var Hovlands prestasjon derimot variabel. Det ble en bogey på hull 11, før han igjen vartet opp med en birdie på hull 12. Hull 13, 14 og 16 ble fullført på par. Hull 15 endte med en ny bogey, mens Hovland trengte to ekstra slag, en dobbeltbogey, for å fullføre hull 17.
En birdie på 18. og siste hull sørget for at han endte runden på par med 73 slag. Han ligger dermed fremdeles åtte under par etter tre av fire runder.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland: – Det er det sykeste slaget jeg har gjort som proff

Verdenseneren herjet

Hovland faller altså videre på resultatlisten til en delt 32. plass, ned fra en 22. plass etter andre runde. Det er 18 slag opp til australieren Cameron Smith som leder turneringen.
Australieren deler ledelsen med verdensener Jon Rahm. Spanjolen vartet opp med en kanonrunde på -12, en tangering av banerekorden som ble satt av Justin Thomas tidligere på dagen, noe som også gir Rahm en totalscore på -26.
  • Følg Sentry Tournament of Champions på discovery+. Hovland slår ut kl. 19.10 søndag kveld.
For Hovlands del har han tre slag ned til sisteplass.
Bare spillere med turneringsseier på PGA-touren i fjor får være med i turneringen med total premiesum på 8,2 millioner dollar. Den avvikles i Kapalua på Maui og avsluttes søndag.
(©NTB / Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame