Populære sporter
All sport
Vis alt

Trakk seg fra turnering – mister 31 millioner kroner

Joakim Opphus

Publisert 14/04/2023 klokken 18:30 GMT+2

Verdenstreer Rory McIlroy valgte å trekke seg fra denne ukens RBC Heritage. Det vil få store økonomiske konsekvenser for nordiren.

Rory McIlroy

Foto: Getty Images

For to år siden etablerte PGA-touren «Player Impact Program», ofte forkortet PIP. Programmet er ment for å belønne spillerne som har bidratt til å øke engasjementet og publisiteten rundt PGA-touren mest i løpet av sesongen.
Rory McIlroy tjente hele 124 millioner kroner gjennom PIP i 2022. Men av disse 124 millioner kronene har McIlroy kun fått utbetalt 75 prosent. De gjenværende 25 prosentene vil bli utbetalt i slutten av 2023-sesongen dersom han følger følgende kriterie:
Han må delta i 16 av de 17 turneringene som har fått status som «designated events» i 2023.
Det er på akkurat dette punktet hvor McIlroy ikke har innfridd. Golfstjernen valgte å ikke spille Sentry Tournament of Champions i første uke i januar på Hawaii - sesongens første «designated event».
Siden han heller ikke spiller denne ukens «designated event» i South Carolina (RBC Heritage) vil han heller ikke få utbetalt de gjenværende 25 prosentene av PIP-bonusen.
Det tilsvarer hele 31 millioner kroner som McIlroy vil gå glipp av. Men stjernen lider ikke økonomisk av den grunn. Ifølge nettstedet spotrac skal han ha tjent svimlende 1,3 milliarder kroner i løpet av sin golfkarriere.

Hovland: – Dårlig gjort

Viktor Hovland tjente 20 millioner kroner PIP-penger i 2022. Nordmannen var samtidig veldig tydelig på hva han syntes om at spillerne ble «tvunget» til å spille disse uthevede turneringene for å få alle pengene fra PIP-bonusen da han gjestet Discoverys golfpodcast FORE! før jul i fjor.
– Jeg vurderer å bare drite i det og spille de turneringene jeg ønsker å spille. Jeg syns det er litt dårlig gjort, rett og slett, sa Hovland til Discovery den gangen.
Siden Hovland gjestet podcasten har PGA-touren tillatt spillerne å ikke stille i én av de 17 turneringene og likevel være kvalifiserte for de resterende 25 prosentene av PIP-pengene.
Hovland har foreløpig i 2023 spilt alle «designated events» som har blitt arrangert.
*Tidligere har det blitt rapportert at spillerne vil få utbetalt 75 prosent ved å ha innfridd kravet om å spille 16 av 17 «designated events». Det har senere blitt bekreftet at spillerne har fått utbetalt de 75 prosentene ved starten av 2023 og at det er de resterende 25 prosentene som er avhengig av antall spilte turneringer.

Endringer i 2024

Fra og med 2024-sesongen vil det derimot gjøres endringer på PIP. Premiepotten på ca. 1 milliard kroner vil bli halvert til 500 millioner kroner, og det er kun de ti første på PIP som vil få bonuspengene.
De andre 500 millioner kronene vil fordeles gjennom FedExCup Bonus Program og Comcast Business TOUR Top 10.
Samtidig vil ikke det lenger være krav om obligatorisk deltakelse i «designated events» i 2024. I tillegg vil ikke turneringer med «designated events»-status ha en «cut» og feltet vil bestå av 70-80 spillere.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame