Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland-runde forbløffer: – Veldig, veldig uvanlig

Joakim Opphus

Oppdatert 15/04/2023 klokken 01:16 GMT+2

Vikor Hovland henger så definitivt med i kampen om seieren i RBC Heritage i helgen, selv om nordmannen ikke helt klarte å følge opp superrunden fra dag én. Én ting fra runden bet Discoverys golfekspert Marius Thorp seg ekstra merke til.

Optimistisk Hovland: – Kan lett gå en 64-runde igjen

Å følge opp etter drømmerunden fra dag én skulle vise seg å bli en vanskelig oppgave for Viktor Hovland.
Hovland gikk andrerunden i RBC Heritage på 70 slag, ett slag under par kontra runden på 64 han gikk på torsdag. Han ligger dermed på -8 totalt som holder til en delt 5. plass før helgen og er med i kampen om seieren og 36 millioner kronene som går til vinneren.
Hør hva Hovland selv hadde å si om dagens runde i videoen i toppen av saken.

– Uvanlig

25-åringen var ikke like stabil fra tee som på fredagens runde på Harbour Town, samt at putteren var langt fra like het som på åpningsrunden. Da tjente Hovland hele 3,46 slag med putteren. Fredag tapte han 1,59 slag.
– Han ser ikke linjene like lett som han gjorde i går. Sånn er det innimellom. Noen runder så får man ikke ting til å skje slik som det gjorde i går. Da er det viktig å holde konsentrasjonen oppe og klare å få en positiv score ut av runden. Han er med helt der oppe, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Vanligvis så sikre Hovland var slet også mer med utslagene på fredagens runde. Han tapte 0,16 slag til resten av feltet på på «Shots gained: Off the Tee» på andrerunden. På førsterunden tjente han 1,39 slag fra tee.
– Statistisk sett så taper han faktisk litt slag fra tee i dag. Det er veldig, veldig uvanlig, sa Thorp underveis på dagens andrerunde.
– Har ikke spilt like god golf på dagens runde som han gjorde i går. Da var det mer som fløt hans vei. Utslagene var mer presise, innspillene var nærmere pinnen og han satte flere putter. Han har rett og slett ikke hatt like mange gode muligheter for å gå en lavere score i dag, oppsummerte Thorp runden.
Amerikanske Jimmy Walker leder turneringen på -12. Scottie Scheffler og Justin Rose følger på en 2. plass på -9.

Sliterunde

Hovland fikk en oppløftende start på runden med birdie allerede på hull 2, men gleden ble kortvarig. På hull 3 havnet han bak noen trær og måtte bare slå seg sidelengs ut i fairway. Han klarte ikke å redde seg inn og endte opp med sin første bogey i turneringen.
Han tok også vare på dagens andre par 5-hull (hull 5) og plukket opp en birdie, men bare tre hull senere kom bogey nummer to på det 8. hullet. Han klarte heller ikke å få i birdie-putten på rundt 2-3 meter på det korte og enkle par 4-hullet det 9. og rundet dermed de første ni hullene på par.
Han startet de siste ni hullen med å misse fairway både til høyre og venstre. Det var tydelig at 25-åringen ikke hadde en like god dag fra tee som på dag én.
– Det er litt «sloppy» fra tee og en del unødvendige misser fra tee nå, poengterte Discoverys golfekspert etter at Hovland misset nok en fairway på hull 11.
Etter bogeyen på hull 8 kom det rekke med seks strake par for Hovland
– Blitt litt gjenganger nå at hastigheten ikke helt er der for Viktor på puttene. Han er kontinuerlig litt for kort eller litt for lang, så ikke helt kontroll på hastigheten, sa Thorp etter Hovland misset birdieputten på hull 14.
På banens tredje og siste par 5-hull, det 15. fikk Hovland endelig satt en stopper for parrekken og klarte dermed å gjøre birdie på alle par 5-hullene på dag to. Han avsluttet runden med tre par for en runde på 70 slag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame