Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland med nye sjanser torsdag: – Har nok kostet en del krefter

Publisert 13/04/2023 klokken 09:06 GMT+2

Viktor Hovland får ingen lang pustepause etter fire lange dager på Augusta. Torsdag venter RBC Heritage på Hilton Head.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Se Viktor Hovland i RBC Heritage fra torsdag på discovery+.
Det blir kort mellom golfslagene for Viktor Hovland etter dagene på Augusta forrige helg. Utsettelser og dårlige værforhold preget den prestisjetunge Masters-turneringen, hvor 25-åringen endte på sjuende plass med seks slag under par.
Nå venter RBC Heritage på ærverdige Hilton Head i South Carolina fra torsdag av. Hovland slår ut klokken 14.17 tordag ettermiddag i den Discovery-sendte turneringen.
– Det var en lang uke på Augusta, men jeg gleder meg. Det er en bane jeg liker meg på, hvor du blir belønner for presisjon foran lengde. Det er ikke bare å bombe avgårde, man må manøvrere seg rundt i større grad. Det gjør at du får testet flere deler av spillet, sier Ekeberg-gutten til Discovery.

– Det kjennes bra

Hovland, som var med i teten før søndagens fjerderunde av Masters, forteller at han føler seg bra før helgens turnering.
– Det kjennes bra. Jeg føler at jeg er på et veldig godt sted nå. Jeg våkner hver dag og føler at jeg vet hvordan ballen vil gå, sier han og fortsetter:
– Så handler det bare om å chippe og putte litt bedre… stole på meg selv litt mer, i stedet for at man blir usikker etter å ha misset noen korte putter. Jeg må bare stole på at det jeg har er godt nok, for det vet jeg jo at det egentlig er, avslutter han.
picture

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Discoverys golfekspert, Marius Thorp, mener nordmannens prestasjon på Augusta helhetlig var «veldig, veldig god», men han påpeker at det er mye lærdom å hente fra de største turneringene.
– Det som er positivt med å være i disse situasjonene er at det er enormt god læring. Man hørte jo han sa det i intervjuene etterpå, at man kanskje kjenner litt på det å ikke slippe seg helt løs og spilt på den måten han vet han kan spille på. Og det er jo en situasjon man må lære seg. Det er noe annerledes å løfte det et ytterligere hakk i majorturneringene, det er det ingen tvil om, sier Thorp til Discovery.

- Kostet krefter

Både den andre og tredje runden på Augusta ble utsatt grunnet svært vanskelige forhold. Dermed ble det fire noe lengre dager enn det Hovland og resten av golfeliten hadde forventet.
– Det har naturlig kostet en del krefter den helgen her. Det har vært mye utsettelser og fire lange dager, sier Thorp.
Golfeksperten tror, tross de lange dagene på Augusta, at Hovland kommer til å prestere godt på Hilton Head.
– Det er en fin bane for han. Hvis han fortsetter spillet i det lange spillet så er jeg ganske sikker på at han kommer til å gi seg selv muligheten til å skyte gode scorer. Så får vi se litt hvordan energinivået er. Men jeg er ganske sikker på at han er motivert og spillesugen til å sette i gang på torsdag.
Artikkelen fortsetter under videoen!
picture

Åpen og ærlig Hovland: – Må stole mer på meg selv

Hovland er rangert som verdens niende beste golfspiller for øyeblikket. Thorp mener 25-åringen viser at han er god nok til å «vinne hvor som helst i verden».
– Han har utviklet nærspillet sitt fantastisk bra. Det blir ikke noe vanskeligere å chippe eller putte enn på Augusta, så det er et veldig godt tegn på at han gjør noe riktig. Så må han bare ta med seg det han har gjort tidligere i turneringer han har vunnet og prestert godt på siste runden. Hvis han klarer å slippe seg løs og spille aggressivt, så er det bare tilfeldigheter om det går hans vei eller ikke, avslutter han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame