Populære sporter
All sport
Vis alt

Viktor Hovland med ny rekord: – Jeg er imponert over hvordan jeg spilte i dag

Mats Wexel Wexelsen

Oppdatert 22/05/2023 klokken 18:39 GMT+2

Siste dag av PGA Championship ble et nervedrama uten like mellom Viktor Hovland og Brooks Koepka.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Saken oppdateres!
Vikor Hovland fikk ikke ta med seg den etterlengede major-tittelen, men han leverte likevel sin beste plassering i major-sammenheng med en delt 2. plass sammen med verdenstoer Scottie Scheffler.
– Jeg er imponert over hvordan jeg spilte i dag. Jeg er ganske uheldig på hull 16, men jeg gav det ikke bort i dag. Brooks spilte stor golf i dag, satte mange putter og slo mange gode slag i dag. Han fortjente å vinne, sa Viktor Hovland etter runden.
De to kamphanene Brooks Koepka og Viktor Hovland møtte hverandre i en intens duell da de skulle gjøre opp om PGA Championship søndag kveld. De fulgte hverandre hele veien og etter 15 hull var det kun ett slag som skilte de, men etter et skjebnesvangert hull 16 var det amerikaneren Koepka som trakk det lengste strået.
– Selvfølgelig tenker jeg på hva jeg spiller for, jeg er jo klar over hvilken posisjon jeg har satt meg i. Men det er fortsatt 18 hull igjen og det er ingen som kommer til å gi deg seieren. Du må gå ut å kjempe for det og gjøre deg fortjent ttil det, og da må man fokusere på arbeidsoppgavene, det sa Viktor Hovland etter gårsdagens runde.
Discoverys golfekspert Marius Thorp hyller spillet til Viktor Hovland denne uken.
– Det er bittesmå marginer i sporten og utrolig kjipt at de ikke er på Viktor sin side der. En liten miss på utslaget og så blir det maks straff. Utrolig kjedelig. Men herregud! Uavhengig av avslutningen har han spilt utrolig bra hele uken og virkelig vist at han har det som skal til for å løfte de største pokalene! Om det var noen som tvilte på det. Masse positive svar under PGA Championship og man blir stolt av hvordan han spiller og representerer norsk golf! sier Marius Thorp etter at seieren glapp for vår mann.
Hovland åpnet finale-runden med å hilse på den tøffe New York roughen, i tillegg lå han kinkig til foran et tre. Han kom seg fint ut av det og reddet par etter et godt jernslag, og enda bedre putt.
Han satt i gang Hovland-spillet allerede på hull to hvor han sendte avgårde en dart som landet drøyt en meter fra flagget, men han sviktet med putteren.
Brooks Koepka tok tak i turneringen da han startet med tre tidlige birdier, men de tre neste hullene skulle endre mye inn mot runding.

Herlig duell

På hull fire viste Hovland atter en gang hvorfor han er best inn mot green denne uken da han planter ballen halvannen meter fra pinnen, og denne gangen sitter birdien.
Nå hadde ekeberg-gutten fått smaken på fugl og satt en deilig syv-meter på hull fem da back-to-back-birdie var et faktum.
Det var drama på hull seks da turneringsleder Koepka landet utslaget i vannet og førte dagens første bogey. Hovland reddet sitt par og reduserte det som på et tidspunkt var en fireslags ledelse til kun slaget bak.
Derifra og inn til runding fulgte de to kamphanene hverandre med en bogey og to par.
– Viktor har spilt strålende golf de første 9 hullene, synes jeg. Virker å ha truffet bra på spenningsnivået og balanserer aggressivt spill med kloke avgjørelser, når det trengs. To fantastiske birdier på rad hull 4 og 5 gjorde at han greide å følge Koepka i en periode hvor han var utrolig god. En langt mer offensiv Hovland enn vi så siste runde i The Open i fjor og Masters i år, dette blir spennende! sa Discoveryekspert Henrik Bjørnstad etter de første ni hullene.
Nordmannen var nære birdie på både ti, elleve og og på det tolvte skulle den sitte, men den ville ikke «gå hjem» som Happy Gilmore ville sagt.
Men på den 13. hullet skulle det skje. Han drar frem tryllestaven fra den altoppslukende roughen og legger den tre meter fra koppen, og fugl nummer tre var i boks.
Igjen fulgte 25-åringen opp en birdie med en nye birdie. Hovland var aggresiv på utslaget og prøvde å drive green, men ender i roughen. Derifra viste han herlig nærspill og sikret dagens fjerde birdie.

Hull 16

Da det hele skal avgjøres ble vi ranet for en duell som gikk hele veien inn, for på hull 16 endret alt seg.
Utslagene var ikke den beste delen av spillet til Hovland denne dagen og på det 16. hullet finner han høyre fairway-bunker. Fra et kinkig utgangsnpunkt smeller han den i bunkerveggen foran seg, og det hele ender med en double-bogey som rappet den etterlengtede seieren ut av hendende på nordmannen.
Dermed kunne Brooks Koepka senke skuldrene og selv om han leverte en over par de siste to hullene vant han til slutt med to slag og kunne løfte pokalen. Rullgardinen falt dog aldri ned og Hovland leverte par - birdie på vei inn og sikret seg andre plassen i turneringen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame