Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland kan vinne sin første major: – Vet ikke om noe større i norsk idrettshistorie

Even Lübeck

Oppdatert 21/05/2023 klokken 18:29 GMT+2

Viktor Hovland går ut i lederball under søndagens majorturnering i New York. Discovery-ekspertene mener nordmannen har gode muligheter til å stikke av med karrierens første major.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Viktor Hovland er slaget bak ledende Brooks Koepka før alt skal avgjøres på legendariske Oak Hill søndag.
Nordmannen har notert seg for 68-67-70 på de tre første rundene og ligger på delt 2. plass, på -5.
Koepka leder på -6, mens Bryson DeChambeau (-3), Justin Rose og Scottie Scheffler (-2) og Rory McIlroy (-1) følger like bak.
Hør Hovland etter runde tre:
picture

Hovland før finalerunden: – Tenker selvfølgelig på hva du spiller for

Peker på nøkkelfaktor

Både Marius Thorp og Henrik Bjørnstad peker på det samme når de får spørsmål om hva Hovland må gjøre søndag for å kunne vinne karrierens første major-tittel.
– Han må bare fortsette i det samme sporet som i de siste dagene. Han virker tålmodig og flink og tatt vare på mange av muligehetene han har gitt seg. Det må han fortsette med på søndag, sier Thorp.
– Viktor må bare kjøre på videre. Han må slå ballen så bra som han har gjort og treffe fairwayene på dette monsteret av en bane. Han har spilt seg inn i seierskampen i tre majorer på rad nå, men vært en litt annen spiller på de søndagene kontra de andre dagene. Han har vært litt mer reservert, sett mer forsiktig ut og spilt annen type golf enn de andre dagene. Jeg håper han kan komme ut og vise at han har lært av det og at han kan spille mer avslappet og få ut potensialet sitt, sier Bjørnstad.

– Sette ballen i spill

– Hva mer blir viktig?
– Å sette ballen litt bedre i spill i fairway fra tee. Ellers har jernspillet vært utrolig bra. Han har slått mange gode slag inn på green og puttet bra. Havner han i god flyt tidlig og kommer han seg i gang med putteren kan det bli veldig spennende, sier Thorp.
– Tror du han kjenner på noe spesielt press med å gå ut i lederball med Koepka, som har vunnet PGA Championship to ganger tidligere?
– Nei, å gå ut i lederball eller ikke spiller ikke noe rolle. Han har gått ut sist på St. Andrews (The Open i fjor) og vært i siste gruppe på Augusta. Det begynner å bli kjent farvann for Viktor.

Holder Koepka som favoritt

Bjørnstad er enig med bookmakerne, som holder Koepka som favoritt foran Hovland. Amerikaneren, som ble en del av LIV-touren i 2022, står med fire majorseirer, der to av de har kommet i PGA Championship (2018 og 2019). Han har vunnet åtte ganger på PGA-touren, men leverer ikke alltid når det gjelder som mest.
Han var fire slag foran Jon Rahm under årets første major, The Masters, før den avsluttende dagen på Augusta. Men Koepka kollapset og havnet fire slag bak Rahm.
– Han er ikke helt friskmeldt mentalt. Spillet er der, men sekken skal snøres igjen, og det har han ikke vært helt flink til den siste tiden. Brooks er mannen å slå, han har erfaringen og alt, men klarer han å fullføre, spør Bjørnstad retorisk om.
– Viktor må finne flyt tidlig og sette press på Brooks. McIlroy trenger en -4-runde, men det kan han fort klare. Scheffler var helt iskald lørdag, jeg kan ikke huske sist jeg så han så svak. Jeg tror ikke han er så dårlig to dager på rad, så Scheffler blir nok farlig. De bak må komme seg i gang tidlig, men da kan de bli skumle. Jeg er overrasket over at Bryson er der oppe, sier han.
– Han har spilt så dårlig golf i mange år før han plutselig begynner å levere nå. Det er gøy at han er der oppe og krydrer det hele. Corey Connors... Han er det vanskelig å si noe om. Han har vunnet på touren tidligere denne sesongen, men jeg tror ikke han vinner.

Kan ikke se for seg noe større

Thorp gleder seg stort til søndagens avsluttende runde - ikke overraskende. Hovland slår ut 20.30.
– Det er bare å benke seg. Dette kan bli den største kvelden i norsk golfhistorie.
Biørnstad går enda lenger.
– Jeg er selvfølgelig ikke helt objektiv, men å vinne en major... Jeg vet ikke om det kan bli noe særlig større i sportsverden mål i norske prestasjoner, opp mot de største idrettsprestasjonene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame