Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland ut i lederballen søndag: – Jeg får infarkt her

Mats Wexel Wexelsen

Oppdatert 21/05/2023 klokken 02:43 GMT+2

Dag tre, eller «moving day» som det kalles ble en spennende affære å følge. Nå har vår mann satt seg i en god posisjon før alt skal avgjøres søndag kveld.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

Viktor Hovland kjempet hardt og søndag kveld slår han ut i lederballen med LIV Golfs Brooks Koepka.
Viktor Hovland taklet de tøffe forholdene lørdag kveld i New York tross tung start.
– Det virker som han trives der ute, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp etter birdie nummer to og tre var i boks før han fortsetter:
– En god finish nå, så er vi in for a interesting Sunday!

Trygg og god

Nordmannen fortsatte det gode og «kjedelige» spillet under de første hullene på dag tre, hvis du kaller det å treffe fairways og greener kjedelig.
På en meget tøff bane under meget tøffe forhold betød det trøbbel med en gang du ikke traff fairway, noe Hovland fikk erfare på hull 4. Han landet utslaget i Oak Hills utilgivende rough som tvang frem dagens første bogey.
Ble han hardt straffet på det foregående hullet så hadde han ingen unnskyldninger da det kom en treputt på det påfølgende, og en back-to-back-bogey var et faktum.
– Viktor startet fint, men så kommer det to unødvendinge bogeys. Hvert slag teller i disse forholdene, så her handler det om å holde scoren sammen og ta muligheten når de kommer, sier Marius Thorp.
Etter å ha falt litt ut av rytmen halvveis gjennom «front-nine» stabiliserte Hovland spillet, og på hull åtte «kickstartet» han dagens birdiefest.

Nummer 1 inn mot green

Nordmannen viste hvorfor han er nummer èn på spill inn mot green denne uken. På hull åtte dro han frem et helt «latterlig» slag fra den tjukke New York-roughen, og sikret dagens første birdie.
– Den er venstre, rett venstre av perfekt ja, sier de amerikanske kommentatorene.
På hull elleve og tolv spilte ekeberg-gutten nærmest playstation-golf:
Etter å ha landet ballen fire meter fra flagget satt han en lang og ondulert putt, og runden var tilbake på par.
Det gledet Discoverys golfkommentator Henrik Bjørnstad.
På det 12. hullet holdt han på å spinne innspillet rett i koppen etter en perfekt drive midt i fairway, og dermed var 25-åringen tilbake i delt ledelse.
– Helt fantastisk, det er så deilig å se. Han har fått i gang birdie-kjøret sitt, sier Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.
Da han holdt på å gjøre det samme på hull 14 ble det nesten for mye for kommentatoren.
– Jeg får nesten infarkt her, utbryter det fra Mikkelsen.
Derifra styrte Hovland spillet tilbake mot det «kjedelige» og trygge og han kunne fort tatt med seg en birdie eller to på vei inn. Men isteden ble Hovland grådig på det siste hullet da han var i trøbbel i roughen på venstre side. Det hele endte med en sur bogey, men status er ett slag bak ledende Brooks Koepka før morgendagen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame