Populære sporter
All sport
Vis alt

Denne mannen forbløffer golfverden: – Veldig, veldig imponerende

Even Lübeck

Oppdatert 21/05/2023 klokken 13:25 GMT+2

Viktor Hovland herjer under PGA Championship, men det er en amerikansk golfinstruktør som har stjålet overskriftene de første tre dagene i New York.

Michael Block

Foto: Getty Images

Golfinstruktøren Michael Block er inne i sitt livs uke på banen. 46-åringen er på delt 8.-plass foran siste runde i majorturneringen PGA-mesterskapet.
Block har blitt den store snakkisen under PGA Championship etter 54 av 72 spilte hull. Block, som til vanlig er golfinstruktør ved Arroyo Trabuco Golf Club, tar 150 dollar for en instruktørtime med han, har skutt 70-70-70 og er på par for turneringen. Han er seks slag bak lederne, men var på et tidspunkt på fredagens runde på delt 2. plass, kun slaget bak lederne.
At mannen som nesten aldri golf til vanlig ligger foran giganter som Patrick Cantlay (+3), Hideki Matsuyama (+3), Colin Morikawa (+5), Xander Schauffele (+5), Jon Rahm (+6), Jordan Spieth (+6), Max Homa (+7), Tony Finau (+8) og Justin Thomas (+10) sjokkerer nå en hel golfverden.

Første cut

– Jeg er bare din lokale protrener. Det er hva jeg gjør. Jeg står ikke på rangen en gang i uka en gang, sa Block etter runden fredag.
– Det er utrolig. Jeg sa til caddien min at det er latterlig. Jeg vet jo ikke hva jeg holder på med.
Han kvalifiserte seg til turneringen ved å bli topp 20 i instruktørmesterskapet før turneringen. De 20 får som en del av PGA-tilknytningen lov til å delta i PGA-mesterskapet hvert år. I fjor misset alle cuten, men i år har det vært et unntak. Block var den eneste av de 20 som tok seg videre etter to runder og har til tider storspilt ute på den utfordrende banen i Rochester.
Dette er hans femte start i turneringen og hans sjuende major, og den første gangen han klarer en cut i en majorturneringen. Helgens turnering er hans 25. på PGA-touren.

Skal gå med McIlroy

Skulle han beholde plasseringen sin ute på banen i Rochester i New York, er han sikret minst 535.000 dollar, som tilsvarer 5,8 millioner kroner. Hans toppinntjening i en turnering hittil er 75.000 dollar.
Søndag skal han gå siste runde sammen med verdensstjernen Rory McIlroy. Da Block fikk den beskjeden lørdag kveld, trodde han nesten ikke sine egne øyne.
– Er du seriøs? spurte han reporteren før han fortsatte:
– Det kommer til å bli gøy.
Lørdag spilte han med OL-gullvinner Justin Rose. – Jeg elsker «Rosey». Jeg turte nesten ikke se ham i øynene de første hullene, sa Block om å spille med engelskmannen.
picture

Hovland før finalerunden: – Tenker selvfølgelig på hva du spiller for

– Vanvittig gode

Discoverys Marius Thorp er full av lovord om Block, som virkelig har tatt golfverden med storm de siste dagene.
– Det var jo ingen som hadde noe særlig kjennskap til han, utenom eventuelle medlemmer av PGA of America og der han er trener. Men mange av de proene er vanvittig gode og holder et svært høyt nivå, det er greit å vite. Men at han har gått på par tre dager på rad og levert så bra som han har gjort, er sterkt og veldig veldig imponerende.
– Det at han har gjort det så bra sitter nok mye mentalt. Det er lite press på ham og man ser at han stresser lite. Han går rundt og koser seg og tar et slag av gangen. Det har vært utrolig gøy å se på Block så langt.
– Kan han blande seg inn i seierskampen?
– Det tror jeg ikke, det blir nok litt for langt opp. Jeg blir likevel ikke overraskende om han noterer en ny runde på par eller ett eller to slag over. Jeg tror ikke på noe skikkelig kollaps. Og det hadde vært helt vanvittig hvis han hadde blandet seg inn i teten.

– Piffer opp turneringen

Også Henrik Biørnstad har likt det han har sett av Block under de tre første rundene.
– Han virker som en kul fyr som er veldig god. Det er morsomt med sånne som piffer opp turneringen og gjør det ekstra gøy å følge med. Man må ikke misforstå at han er en proinstruktør, for han er supergod i golf. Man kan ikke «fake» seg til tre runder som han har levert. Jeg krysser fingra for at det ikke kommer en nedtur på søndag, men at han klarer å levere en bra runde. Topp 10-15 er absolutt innenfor rekkevidde, sier kommentatoren.
– Kan du sette ord på hvor imponerende det er?
– Det er vanvittig sterkt det han har gjort så langt. Sånne ting skjer av og til, og da leverer de alltid opp mot sitt høyeste nivå. Jeg tror det blir litt for langt opp til tetkampen, han har nok mer enn nok med å klamre seg fast til der han ligger. Men bare det at han ligger der han gjør er utrolig sterkt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame