Populære sporter
All sport
Vis alt

«Kjedelige» Hovland leder PGA Championship etter to runder: – Fra øverste hylle

Joakim Opphus

Oppdatert 20/05/2023 klokken 01:33 GMT+2

Viktor Hovland er til de grader på skuddhold til å ta sin første majortittel når PGA Championship skal avgjøres i helgen.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovland i PGA Championship i vårt livesenter på Eurosport.no
– Strategien min var å sikte midt på green og spille kjedelig golf rett og slett og gjøre runden så stressfri som mulig.
Det både sa og gjorde Viktor Hovland på åpningsrunden i PGA Championship. Det samme kan man trygt si at nordmannen også gjorde på dag to.
Oak Hill Country Club brutale forhold gjorde det ikke lett for noen av spillerne, men 25-åringen fra Ekeberg taklet det mesterlig for andre dag på rad med sin «kjedelige golf»-strategi.
Hovland gikk andrerunden på 67 slag, som holder til fem slag under par totalt og en delt ledelse sammen med Scottie Scheffler og Corey Conners fra Canada.
Hovland leverte bunnsolid med jernene på fredagens runde. Totalt tjente han 2.93 slag på resten av feltet på slagene inn på green (Shots gained: Approach). Dte var tredje best på andrerunden. Fra tee til green totalt tjente han 4.65 slag - femte best av samtlige spillere på dag to.
Hovland tapte faktisk ikke slag i noen av statistikkene på fredagens runde.

Kanonstart

Fredagsrunden startet på best mulig vis for Hovland. Han åpnet med å sette to putter på henholdsvis tre og seks meter og gikk rett opp til -4, kun ett slag bak Scottie Scheffler som ledet turneringen på det tidspunktet.
Men allerede på hull 3 kom den første firkanten på scorekortet for 25-åringen. Han klarte ikke å redde seg etter å ha havnet i bunkeren på par 3-hullet.
Så fulgte seks strake par for Hovland. Men utenom hull 9 - hvor han satte en putt på fire meter for å holde parrekken gående - så puttet nordmannen for birdies på samtlige hull.
Og på det første hullet på back-nine - hull 10 - satt endelig en av birdieputtene igjen for Hovland etter å satt en fra seks meter.
Det gledet Discoverys golfkommentator Henrik Bjørnstad.
– Synes han kjemper utrolig bra i krevende tøffe forhold! Her er det bare å fortsette med kjedelig golf som han selv kalte det, var Discovery-ekspert Marius Thorps dom etter halvspilt runde.

Bunkermagi

Etter to par på hull 11 - takket være et fantastisk bunkerslag - og 12 var han nære å gjøre nok en birdie på 13, men centimeterne var ikke på hans side på putten.
På hull 14 var han mildt sagt heldig at ballen gikk i gjerdet og ikke forsvant «out of bounds» etter en ordentlig skeiv drive på det korte par 4-hullet. Et utsøkt tredjeslag fra bunkeren som han la helt inntil hullet sørget derimot for at han slapp med skrekken og kunne gå av green med et par.
– Dette er en ny Viktor Hovland vi ser. Dette er gøy, lød det fra de amerikanske kommentarene etter bunkerslaget på hull 14.
Hovland selv måtte også dra på smilebåndet etter slaget fra sanda på hull 14.
– Han har tjent slag ut i fra bunkeren, konstanterte DP World Tour-spiller Espen Kofstad som kommenterer turneringen for Viaplay.
Etter tre par på hull 15, 16 og 17 avsluttet han runden slik som han startet den. Med å sette en birdieputt fra drøye tre meter.
– Han har levert fra øverste hylle idag, sa Kofstad etter runden.
Det er spådd store mengder med nedbør på lørdagens runde fra Oak Hill, som kan bety enda tøffere forhold og kanskje også litt utsettelser.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame