Populære sporter
All sport
Vis alt

Golfstjernens uvanlige ønske: – Vet det høres helt sykt ut

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 10/08/2023 klokken 10:58 GMT+2

PGA-touren har gjort flere endringer det siste året. Nå ønsker Jon Rahm ytterligere én endring. Denne gang av det mer absurde slaget.

Jon Rahm.

Foto: Getty Images

– Jeg kan fortelle dere at mine prioteringer er mye lavere enn hva folk tror, innledet Rahm på pressekonferansen før St. Jude da han fikk spørsmål om hvilken endring han ville gjort på verdens største golftour dersom han fikk muligheten.
PGA-touren har gjort flere endringer etter at LIV-golf entret golfscenen. Neste år vil blant annet noen turneringer ha mindre startfelt og noen vil spille uten en cutgrense etter to spilte dager for at de største stjernene skal møtes oftere.
Den siste tiden har flere spillere kommet med sine forslag om hva PGA-touren kan gjøre for at spillerne skal ha det bedre.
Jon Rahm sitt forslag er av det litt uvanlige slaget.
– Hvis jeg kunne få velge... Jeg vet at dette høres veldig dumt ut, men noe så enkelt som å ha en jævla do på hvert eneste hull. Jeg vet det høres helt sykt ut, men jeg kan ikke velge når jeg må på do. Jeg har fortalt touren det her mange ganger.
Videre påpeker den spanske stjernen at det er små endringer som vil hjelpe spillerne mye, og at det ikke nødvendigvis er de store omveltningene som kreves for hans del.

Topper FedEx-rankingen

Årets PGA-sesong går inn i sluttfasen med FedEx-sluttspillet denne uken. Sluttspillet er delt opp i tre turneringer. Det innledes med St. Jude Championship før to ytterligere turneringer i form av BMW Championship og TOUR Championship til slutt avgjør hvem som vinner FedEx-cupen sammenlagt.
De 70 beste spillerne på FedEx-rankingen får delta i åpningsturneringen, før de kuttes ned til 50 spillere. I TOUR Championship er det de 30 beste på FedEx-rankingen som får delta.
Jon Rahm leder FedEx-cupen sammenlagt før de tre siste turneringene. I TOUR Championship vil spillerne starte på ulike scorer basert på sammenlagtsplasseringen:
  • 1. plass: -10
  • 2- plass: -8
  • 3. plass: -7
  • 4. plass: -6
  • 5. plass: -5
  • 6.-10. plass: -4
  • 11.-15. plass: -3
  • 16.-20. plass: -2
  • 21.-25. plass: -1
  • 26.-30. plass: på par
Før sluttspillet ligger Viktor Hovland på en 7. plass.
picture

Mats Ege sikter mot verdenstoppen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame