Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland ble hyllet etter praktstart – får kritikk etter avslutningen: – Uforståelig

Kristian Hennie

Oppdatert 14/08/2023 klokken 02:32 GMT+2

Søndag kveld norsk tid var det duket for sisterunden i FedEx St. Jude Championship. Der leverte Viktor Hovland og var med i tetkampen nesten hele veien, før han fikk en seig avslutning på siste hull.

Norges golfstjerne underveis på sisterunden søndag.

Foto: Getty Images

Det norske folk har blitt godt vandt med enorme prestasjoner på golfbanen fra Viktor Hovland.
Denne helgen var intet unntak.
Før sisterunden i FedEx St. Jude Championship søndag, lå nordmannen helt i tetsjiktet på -9. Lenge holdt han følge med teten, men helt på tampen av runden falt han flere plasser.
Totalt endte den norske 25-åringen med å gå den avsluttende runden i Tennessee på ett slag under par, og avsluttet dermed på -10 totalt. Det holdt til en delt 13. plass etter sisterunden. Det betyr at Hovland fortsatt holder 7. plassen på FedEx-rankingen.
Turneringen i Tennessee er den første av tre turneringer i FedEx-sluttspillet, som markerer avslutningen av PGA-touren 2022/23. Lucas Glover og Patrick Cantlay endte begge totalt på -15 etter det 18. hullet på sisterunden, og måtte dermed ut i omspill om seieren. Der var 43 år gamle Glover sterkest og sikret seg seieren i den første av de tre sluttspill-turneringene.

Værkaos fra start

Hovland gikk virkelig hardt ut fra startblokkene på TPC Southwind søndag kveld norsk tid.
Allerede på rundens første hull vartet han opp med et vanvittig innspill, som gjorde at han enkelt kunne senke dagens første birdie fra halvmeteren.
Se Hovlands birdieputt på hull 1! Saken fortsetter under videoen.
picture

Her åpner Hovland sisterunden med birdie

Men så skulle været by på problemer for turneringen. Etter at Hovland hadde slått ut på hull 2, måtte sisterunden utsettes grunnet svært dårlige værforhold.
Etter over 1,5 time med venting kunne spillerne sette i gang med rundene sine igjen.

Birdie-kjøret fortsatte

Da Hovland kunne fortsette på runden sin gikk han av med par på dagens andre hull.
På det påfølgende hullet viste nordmannen nok en gang verdensklasse. På par 5-hullet slo han et vanvittig andreslag, som la seg i underkant av green. Derfra slo Hovland et slag som sneiet venstre hullkant, og han var dermed marginer unna å kunne notere seg for eagle.
Ekeberg-gutten senket birdieputten og hadde med det fått en real pangstart. Etter at Hovland gikk av med par på det påfølgende hullet, vartet han opp med en helt ellevill birdie på hull 5.
Se den her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Kommentatorene tar av etter ellevill Hovland-birdie

Da så det virkelig bra ut på resultattavla, men Hovland gikk på en smell umiddelbart. På hull 6 la han seg opp på ti meter etter andreslaget, men han måtte notere seg for dagens første bogey til slutt.
Men Hovland leverte allerede på det neste hullet, da han senket dagens fjerde birdie. De to siste hullene på «front nine» gikk nordmannen av med par, og spesielt hull 9 imponerte ekspertene. Hovland endte opp i underkanten av green etter andreslaget, før han leverte et praktfullt innspill derfra som var marginer fra å gå i koppen.
– Det nærspillet hans altså. Det er som å flippe en pannekake. Han har gått fra å være blant de dårligste statistisk sett, til å bli en av de villeste. Det er så imponerende, utbrøt Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad etter at Hovland senket parputten på hull 9.

Seig avslutning – får kritikk

Hovland lå dermed helt i tetsjiktet på en delt tredjeplass med -12 totalt før siste ni.
Men det startet ikke slik man håpet på hull 10. Hovland endte opp i greenbunkeren etter tredjeslaget, og derfra slo han seg opp tre meter fra koppen og senket til slutt putten for bogey.
Etter at Hovland så seg nødt til å notere ned en firkant på scorekortet, ble det mye nesten på de syv neste hullene på runden og nordmannen gikk av med par på samtlige.
– Puttingen på de siste ni hullene har vært helt grusom egentlig. Han har jo ikke fått i noen ting, utbrøt Discoverys golfkommentator Per Haugsrud.
Så var det duket for rundens siste hull og da gikk det virkelig ikke veien for nordmannen. Før hullet lå Hovland helt oppe på en delt femteplass, men taktikken til 25-åringen på rundens siste hull var vågal.
Fra tee slo 25-åringen ut i vannet og når han først kom seg inn på green etter tredjeslaget, hadde han 12 meter for å redde par. Det maktet han ikke å gjøre, og han avsluttet dermed turneringen med bogey og falt åtte plasser ned til en delt 13. plass etter sisterunden sin.
Når man da teller opp, slo Hovland i vannet på tre av de fire dagene på det siste hullet. Det får golfekspert Bjørnstad til å reagere.
– Jeg skjønner ikke det der altså. Det er helt uforståelig. Han har prøvd det før og fått juling to av tre ganger og så prøver han igjen. Jeg blir overrasket over valget til Viktor, det må jeg få si, sa Bjørnstad.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame