Populære sporter
All sport
Vis alt

God sesongåpning for Hovland, men: – Nå er han i ligaen der han bare teller seirer

Even Lübeck

Publisert 16/11/2022 klokken 16:46 GMT+1

Viktor Hovland har åpnet 2022/23-sesongen med en rekke topplasseringer, men seieren uteblir stadig. Hovland er en av favorittene før sesongfinalen i DP World Tour.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovland i DP World tour-sesongfinalen i vårt livesenter. Han går ut 09.25 torsdag norsk tid
Etter 15. plassen i Tour Championship som avsluttet sist PGA Tour-sesong, har Hovland notert seg for flere gode plasseringer siden midten av september:
  • Hovland endte på delt 5. plass under BMW PGA Championship i midten av september i London. Det ble bare spilt tre runder som følge av dødsfallet til dronning Elisabeth. Hovland endte tre slag bak Shane Lowry etter å ha ledet etter dag 1, før det kladdet mer på dag 2 og dag 3.
  • Uka etter ble det en skuffende 34. plass under Italian Open, banen som skal brukes til Ryder Cup neste år. Hovland endte hele 13 slag bak vinneren Robert MacIntyre.
  • Siden den gang har han spilt tre PGA-turneringer - delt 5. plass i ZOZO, delt 21. plass i CJ Cup og delt 10. plass i Mayakoba.
Med andre ord har han vært i toppen og kjempet om seirer, men ikke trukket det lengste strået i noe turnering så langt verken denne sesongen eller så langt i 2022.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med spinnvill hole-in-one: – Det der er utrolig!

– Veldig solide resultater

Men ingen seirer til tross - ekspertene er ikke bekymret.
– Stabilt har sesongåpningen vært veldig bra, men han har ikke nådd helt den toppen som han gjerne vil ha så langt. Nå er han i ligaen der han bare teller seirer og topp 3, og ikke bare hederlige topplasseringer, sier Per Haugsrud.
– Alt i alt er det veldig solide resultater. Det er litt skremmende å prate om at han ikke har hatt en så god sesongåpning, men så har han likevel levert som han har gjort, fortsetter kommentatoren.
Mye det samme er Discovery-ekspert Marius Thorp innom.
– Siden Tour Championship har det i utgangspunktet vært mye bra. Han skulle nok ønsket å være enda bedre og kjempe om seirer, men to av tre på PGA-touren har vært topp 10. Det er ingen dårlig start, for han har sett bunnsolid ut. Det er mye å bygge på, sier Thorp.
– Har vi blitt for bortskjemte?
– Ja, vi har nok det. Man må våge å se på det i et større bilde. Han har ikke hatt noe formdupp, men det er små marginer som gjelder hver eneste uke. Han er ikke langt unna å være helt der oppe og kjempe om seirer.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland overrasket over Haaland-spørsmål: – Det visste jeg ikke!

Jernspillet må bli bedre

På spørsmål om hva som må til for å ta årets første seier, sier ekspertene:
– Han har vært god fra tee og veldig godt green, der han har vært svak tidligere og der han nå er topp 10. Så er det jernspillet som har vært litt svakere nå. Det er ikke at han bommer flere greener, men han må komme litt nærmere for å spille seg til flere birdiemuligheter, sier Thorp.
– Under Mayakoba var ikke driveren like heit. Han misset en del fairwayer og fikk litt lengre birdieputter, sier Haugsrud og fortsetter:
– Jeg tror han har jobbet med både putteren og driveren. Han er jo en perfeksjonist. Jeg tror han ser gjennom de siste turneringene og analyserer alt. Han ser nok selv at han ikke ligger helt der på fairwaytreffene, og at han misser litt for mye venstre og høyre.
picture

Dette Hovland-slaget forbløffer: – Spenstig

En av favorittene

Nå står Hovland på startstreken før sesongfinalen av DP World Tour, der han er en av favorittene. Nordmannen slår ut 09.25 torsdag med Ryder Cup-lagkamerat Shane Lowry.
Av andre kanoner som deltar kan vi nevne Rory McIlroy, Jon Rahm, Tommy Fleetwood, Matt Fitzpatrick og nevnte Lowry.
– Viktor er jo en av favorittene i alt han stiller opp i og har vunnet der før. Han møter nok med en god følelse. Rory virker å være i kjempeform og ser ganske rå ut for tiden, han er spillehappy og ser komfortabel ut. Han er den store favoritten. Det skal være en bane som skal passe Viktor godt, og i tillegg kjenner han banen godt. Det er positivt, sier Haugsrud.
– Jeg tror Viktor kan være med og kjempe om seieren. Han har prestert godt i det siste og virker å være i god form. Han må bare fortsette i samme spor som tidligere og bygge på formen. Han må treffe mange fairways, kombinere presisjon og lengde fra tee, uppe jernspillet, komme seg enda nærmere og gi seg selv enda flere gode birdiemuligheter, sier Thorp og avslutter:
– Utenom det har jeg Rory, Rahm, Fleetwood og Fitzpatrick som favoritter. Rory er selvskreven og trenger ingen introduksjon. Rahm har spilt bra den siste tiden og er veldig solid. Fleetwood vant forrige ukes DP World Tour-turnering, mens Fitzpatrick har vært god i 2022 og vunnet denne turneringen tidligere.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame