Populære sporter
All sport
Vis alt

Avsluttet frustrende uke på god måte

Joakim Opphus

Oppdatert 20/11/2022 klokken 10:43 GMT+1

Viktor Hovland (25) hadde mye å spille for denne uken i Dubai, men nordmannen hadde ikke sin beste golf inne i sesongfinalen. Søndagens runde var hans beste runde i turneringen.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Viktor Hovland kan endelig sette seg på flyet hjem etter en uke i Dubai han nok ønsker å glemme så fort som mulig. Det norske golfesset fikk det ikke til å stemme i sesongfinalen i Dubai.
Før turneringen startet var nordmannen en av sju spillere som hadde en teoetisk mulighet til å stikke av med sammenlagtseieren i DP World Tour-rankingen og 30 millioner kroner. Men da måtte Hovland vinne i Dubai og statse på at spillere som Rory McIlroy og Matt Fitzpatrick ikke havnet for høyt på resultatlisten.
Men dessverre for Hovlands del var det han som ikke hadde sin beste uke, mens McIlroy og Fitzpatrick kjemper i toppen.
Søndagens avslutningsrunde derimot var nordmannens beste i turneringen sammen med fredagens runde, men søndagen bar han betydelig mer stabil enn på fredag.
Etter en litt treg start så avsluttet han runden med to birdies på de siste seks hullene for en runde på 70 slag.
Hovland ligger på en foreløpig delt 23. plass på -3 totalt.
Runden pågår fortsatt.

Slet på green

For andre gang denne uken startet Hovland med en bogey på åpningshullet. En birdie på hull 6 tok runden hans tilbake til -1 totalt på nok en runde hvor den unge nordmannen slet med å få ballen i hullet.
Han hadde en bedre dag fra tee, men jernspillet og puttingen var langt unna hans beste. Han var ofte litt for langt unna hullet for å gi seg selv de virkelig gode birdiemulighetene. De få gangene han hadde en god sjanse for birdie så ville puttene rett og slett ikke i hullet.
Men etter seks strake par kom det en etterlengtet opptur på hull 13 for Hovland.
Et strålende innspill på par tre hullet landet bare drøye to meter fra hullet. Birdieputten satte nordmannen trygt i koppen for å ta runden til under par og til -2 totalt i turneringen.
Han fulgte opp med en ny birdie på det påfølgende par fem hullet det 14. Han var nærme en ny birdie på hull 16, men ballen ville ikke falle i hullet via venstre hullkant. Det samme skjedde på hull 18 og endte til slutt med en runde på 70 slag for nordmannen på turneringens siste runde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame