Populære sporter
All sport
Vis alt

Hyller Hovland etter den eventyrlige triumfen: – Han er helt vill!

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 21/08/2023 klokken 20:35 GMT+2

Det er smått utrolig. 25 år gamle Viktor Hovland fra Ekeberg i Oslo satte denne helgen verdenseliten i sjakk matt. Nå går han inn i sesongfinalen som en av de store favorittene.

Kristian Krogh Johannessen, Viktor Hovland og Suzann «Tutta» Pettersen (Getty/NTB).

Foto: Getty Images

– Viktor er bare helt vill. Jeg har aldri sett han så rolig og komfortabel under presset på en søndag.
Det sier Norges nest beste golfspiller - og nær venn av Viktor Hovland - Kristian Krogh Johannessen til Discovery i kjølvannet av Hovlands vanvittige prestasjon i BMW Championship.

– Helt enormt

Viktor Hovland vartet opp med praktgolf gjennom store deler av helgen, men søndag skrudde han virkelig opp høygiret. Med sju birdier på «back nine» og totalt ti på scorekortet, føyk han som en prosjektil opp på resultatlisten.
Og da Scottie Scheffler, som lå i føringen før siste dag, ikke leverte eagle på siste hull - som han trengte - kunne nordmannen juble for sin femte PGA-seier i karrieren.
61 slag er også banerekord på Olympia Fields i Illinois. Det å sette banerekord på en søndag tilhører sjeldenhetene i golfverden.
– Det er helt enormt, ikke så mye mer å si enn det. Jeg vet hvor mye han har jobbet med seg selv for å kunne prestere og føle seg bedre under press. Det ser ut som at det grepet fungerer greit, ler kompis Krogh Johannessen, som selv er på vei til Praha og Czech Masters på Europatouren.
picture

GODE VENNER: Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen under OL i Tokyo i 2021.

Foto: NTB

«Tutta»: – Vilt

Tidligere verdenstoer Suzann «Tutta» Pettersen er mektig imponert.
– Å gå siste ni på -7 på den banen er helt vilt. De seierne der du spiller deg til å vinne smaker ekstra godt, understreker «Tutta».
  • FedEx-sluttspillet avgjøres førstkommende helg, og du kan selvfølgelig følge hele TOUR Championship på discovery+ og Eurosport.no
Med seieren i BMW Championship dundrer Hovland oppover på listen. Han avanserer fra 7. til 2. plass på rankingen, noe som betyr at han starter to slag bak sammenlagtleder Scottie Scheffler. Scheffler starter med -10, mens Hovland kommer inn med -8.
– Det er så viktig å ikke være for langt bak teten. De tre forrige gangene jeg har kommet til East Lake har jeg iallfall to av de vært ganske langt bak. Jeg har hatt bra uker, men likevel ikke hatt sjans til å sette press på lederne, sa Hovland til Discovery etter at seieren i Illinois var et faktum.
Kristian Krogh Johannessen heller ikke i tvil: Dette er Hovlands største prestasjon i karrieren.
– Det er det ingen tvil om at det er, men en potensielt seier i FedEx-sluttspillet - eller en Major-seier - står enda høyere for Viktor, understreker han, og forteller samtidig at han var i kontakt med kompisen gjennom den utrolige helgen.
Saken fortsetter under.
picture

Hovland bryter ut i latter: – That’s it?

– Favoritt

Neste ukes TOUR Championship er altså sesongfinalen på PGA-touren, hvor vinneren stikker av med FedExCupen og svimlende 191 millioner kroner.
«Tutta» har troen på en ny Hovland-skalp.
– Nå er han i en kjempeposisjon til å vinne hele FedExCupen, sier Suzann «Tutta» Pettersen til Discovery.
– Jeg setter han og Scottie som soleklare favoritter, selv uten forspranget. Men det blir viktig for Viktor at han klarer å være like komfortabel i situasjonen som han var på søndag. Det blir lange dager med høyt press hele neste uke. Gleder meg til å følge med, meddeler Krogh Johannessen.
Etter Scottie Scheffler (-10) og Viktor Hovland (-8) følger Rory McIlroy (-7), Jon Rahm (-6) og Lucas Glover (-5).
Så du denne?
picture

Denne missen sikra Hovland sigeren

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame