Populære sporter
All sport
Vis alt

«Hovland-klasse» i Illinois: – Han er på kontoret i dag!

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 19/08/2023 klokken 22:54 GMT+2

Viktor Hovland vartet opp med kruttsterk golf gjennom lørdagens runde, og ligger godt innenfor topp ti før gårsdagens avslutning.

Se lørdagens Hovland-høydepunkter: – Strøkent!

Viktor Hovland åpnet på best mulig måte under lørdagsrunden, for allerede på hull én viste nordmannen hva vi hadde i vente i vinden på Olympia Fields i Illinois.

Perfekt start

På par fem-hullet leverte Hovland først et strålende utslag, før han spilte seg strålende inn på green - allerede på det andre slaget. Fra 12 meter leverte vår mann en strøken langputt og gikk fra -3 til -5 allerede fra første mulighet.
Se kjempeputten her. Saken fortsetter under.
picture

Hovland med pangstart: – Kan ikke gjøre det bedre

Og langputtene fortsatte for mannen fra Ekeberg. Hovland slo til med birdie på hull tre og hull sju, før han falt ned på jorda med en bogey på hull åtte.

– Pur Hovland-klasse

Men slik som på «front nine», så åpnet Hovland perfekt også på «back nine».
En ny birdie på hull ti sørget for at nordmannen på ny snuste på resten toppstriden.
– Det er så nydelig å se. Helt innertier! Han er virkelig på kontoret i dag, Hovland, nærmest ropte Discoverys kommentator Per Haugsrud i boksen.
– Pur Hovland-klasse!, la han til.

I seierskampen

Det stabilet spillet så ikke ut til å ta slutt, men på hull 16 kom dagens andre bogey. Den eventyrlige puttingen vi så på «front nine» så vi ikke så mye igjen på de siste ni, til tross for at han kun spilte to hull på plussiden gjennom hele runden.
Men et stort lyspunkt på tampen kom på det siste hullet, da Hovland imponerte med en sterk birdie på det siste og vanskeligste hullet på banen.
En bitteliten dalende kurve gjennom dagen, men alt i alt en sterk Hovland-lørdag i Illinois. Nordmannen endte til slutt lørdagen på -5. Det betyr at han er -8 før søndagens siste og avgjørende dag.
– Han er i seierskampen. Helt nydelig, fortsatte kommentatoren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame