Populære sporter
All sport
Vis alt

Enorm bonus for Hovland: – Det er så viktig

Espen Blaker

Oppdatert 21/08/2023 klokken 10:52 GMT+2

I tillegg til å vinne BMW Championship skaffet Viktor Hovland seg et strålende utgangspunkt for denne ukens sesongfinale.

Se seiersintervjuet med Hovland

  • Se Viktor Hovland i TOUR Championship fra torsdag til søndag på discovery+
OLYMPIA FIELDS (Discovery):
Viktor Hovland kunne søndag kveld løfte trofeet etter en spinnvill sisterunde på 61 slag og ny banerekord i BMW Championship.
Triumfen er Hovlands andre for året, etter Memorial i juni, også denne i en av de mest prestisjetunge turneringene på PGA-touren.
Men i tillegg til selve turneringsseieren venter en kjempebonus for 25-åringen med tanke på det som kommer.
Saken fortsetter under.
picture

Hovland bryter ut i latter: – That’s it?

– Det er så viktig

Seieren i den andre turneirngen i FedEx-sluttspillet gjør nemlig at Hovland avanserer fra 7. til 2. plass på rankingen. Det betyr at han nå går inn i neste ukes TOUR Championship, selve sesongfinalen, med et langt bedre utgangspunkt enn hva som var tilfellet i starten av uken.
2. plassen betyr at Hovland nå starter neste uke på -8, to slag bak sammenlagtleder Scottie Scheffler (-10). Før BMW Championship lå nordmannen på 7. plass, noe som ville gitt Hovland -5 som utgangspunkt. Før søndagens avsluttende runde var Hovland faktisk falt ned til en 9. plass, men det endret seg fort da birdietoget begynte å rulle ute på Olympia Fields.
Se seiersintervjuet med Hovland øverst i saken.
Når Hovland etter seieren møtte Discovery for en prat, fremhevet han viktigheten av å ha skaffet seg et strålende utgangspunkt i Atlanta.
– Det er så viktig å ikke være for langt bak teten. De tre forrige gangene jeg har kommet til East Lake har jeg iallefall to av de vært ganske langt bak. Jeg har hatt bra uker, men likevel ikke hatt sjans til å sette press på lederne, sier Hovland til Discovery.
Her er Hovlands historikk i TOUR Championship fra han ble proff i 2019:
  • 2019/20: 20. plass
  • 2020/21: 5. plass
  • 2021/22: 15. plass
– Jeg har jo 5. plassen fra to år tilbake, men nå blir det annerledes. Nå skal jeg jakte kun én mann foran meg, og jeg har mange som jakter bak. Det blir en annerledes setting, men en jeg ser frem til å oppleve, sier Hovland.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Denne missen sikra Hovland sigeren

Slik fungerer TOUR Championship

Neste ukes TOUR Championship er altså sesongfinalen på PGA-touren, hvor vinneren stikker av med FedExCupen og svimlende 18 millioner dollar (191 millioner kroner).
Med seieren i BMW Championship sikret Hovland seg 2000 FedExCup-poeng, noe som altså sørger for at han er nummer to i sammendraget før det hele skal avgjøres.
Turneringen har et jaktstartformat, hvor Scheffler (-10) og Hovland (-8) starter med de beste utgangspunktene. Deretter følger Rory McIlroy (-7), Jon Rahm (-6) og Lucas Glover (-5).
Den spilles etter vanlig slagspillsformat, og den som ender på lavest score søndag vinner altså hele FedExCupen.
Her er hele startfeltet med startscorer:

Lærte fra forrige uke

Selv om Hovland hadde flere turneringsseire før årets sesong, var det ikke før triumfen i Memorial at han tok sin første "tungvektstittel" på PGA-touren. Den har hjulpet 25-åringen på flere måter.
– Hvis du tenker bedre, smartere, og kan ta bedre avgjørelser, kan du får en bedre score uten å bli bedre i selve spillet eller fysisk sett. Det er en av de tingen jeg har gjort bra i år, og som virkelig hjalp meg til å vinne Memorial, sier Hovland.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Se Rory McIlroy beskrive Hovlands drømmerunde

Få hadde nok sett for seg at Hovland, som lå nesten helt sist midtveis ut på dag to av forrige ukes FedEx St. Jude Championship, ni dager senere skulle stå med pokalen og banerekorden på Olympia Fields.
– Forrige uke var en god påminnelse. Jeg var +2 etter dag 1, og så hadde jeg en dårlig start på dag 2. En kompis sendte meg et screenshot av at jeg var nesten sist i feltet... Så var jeg plutselig med der oppe på søndag. Det var en påminnelse om at jeg ikke må spille perfekt golf for å hevde meg her ute.
En holdning Hovland tok med seg inn i BMW Championship, med stort hell.
– Jeg hadde samme mindset denne uken. Jeg følte jeg spilte br ahele uken, men fikk ikke så mye ut av rundene scoremessig torsdag og fredag. Jeg var jo sju bak Max Homa etter fredagsrunden, da snakket jeg med Joe (Mayo, Hovlands trener, journ. anm.) og han sa "du er sju bak nå, men det betyr ikke at du er ute av det". Forrige uke var en god erfaring, og denne uken var enda bedre.
Se Viktor Hovland i TOUR Championship fra torsdag til søndag på discovery+!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame